Бинди Ъруин за живота с ендометриоза

Дъщерята на известния зоолог и природозащитник Стив Ъруин разказа своята история, свързана с ендометриозата. В интервю Бинди Ъруин беше откровена за това, което е научила от болезнения си опит и сподели съвети за други, които трябва да се справят със същото заболяване.

Тя иска да помогне на хората по пътя им към изцеление

В интервю Бинди Ъруин разкри какво е взела от битката си с ендометриозата и как може да се използва за подобряване на себе си. "Трябва да се застъпиш за себе си. Не можеш да приемеш 'не' за отговор... Чувстваш се толкова победен, когато не можеш да намериш отговор. И това е наистина страшно", казва 24-годишното момиче.

"Знам, че при ендометриозата тъжното е, че често не се забелязва при изследвания. Направих всички възможни изследвания и нищо не се показваше. Едва след като направиха "проучвателна" операция, лекарите разбраха какво се случва", добавя тя. 

Бинди, която се омъжи през 2020 г. за дългогодишното си гадже Чандлър Пауъл и роди единственото им дете Грейс през 2021 г., също засегна важността да бъдеш заобиколен от любими хора и да получаваш много подкрепа. "Трябва да бъдеш силен и да се обградиш с хора, които те обичат и ще бъдат до теб независимо от всичко. Защото наистина е страшно, когато нямаш отговори", казва тя.

"Мисля, че живеем в такава епоха, в която има толкова много информация и въпреки това е толкова лесно да се чувстваш сам, което е наистина, наистина трудно", продължава тя. "Така че намерете хората, които ще ви обичат безусловно и никога не се отказвайте."

Тя повишава осведомеността за болестта

През март 2023 г. Бинди разкри в Instagram, че е била диагностицирана с ендометриоза, след като се е борила с нея несъзнателно в продължение на 10 години. Дългосрочното състояние кара тъканта, лигавицата на матката, да расте извън нея, дори в яйчниците и фалопиевите тръби.

Откакто сподели диагнозата си, Бинди е откровена за борбата си с болестта. В поредица от публикации в Instagram, чрез които тя се надява да помогне на всеки, който преминава през подобно нещо, тя описва подробно всяка стъпка, от това как първите ѝ симптоми са се появили на 14-годишна възраст до търсенето на помощ и операцията, след като те се засилили до точка, в която тя била изключително изплашена.

Видеото обаче завършва с положителна нотка, като тя твърди, че е "наистина развълнувана". "Чувствам се сякаш спечелих от лотарията и получавам втори шанс за живот. Чувствам се голяма късметлийка", казва тя.

Бинди Ъруин обаче не е единствената жена в светлината на прожекторите, която се бори с ендометриоза. Холивудският ветеран, Шарън Стоун, също имаше труден път с тази болест, като направи спонтанен аборт 9 пъти.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay