Какво представляват червените точки по кожата?

По-известни като ангиоми

Какво представляват червените точки по кожата?

Ако забележите такава червена точка някъде по тялото си, не се притеснявайте. Ето защо се появяват и как да предотвратим появата им.

Ангиомът е малък, доброкачествен тумор, който се състои от кръвоносни съдове. Има 2 основни причини за неговото развитие:

  1. Възраст

    Много хора получват ангиом на 30-годишна възраст и след това. По правило това е малка червена, понякога изпъкнала, точка, която се намира някъде по тялото, ръцете или раменете. Такива ангиоми са причинени от обикновени промени в клетките на кожата и кръвоносните съдове.

  2. Здравословни проблеми или нездравословен начин на живот

    Ако ангиомът е под формата на точка, но започне да се разпространява настрани, това означава, че вероятно имате проблеми с черния дроб, съдови заболявания или хормонален дисбаланс.

Какво да правите?

Ако забележите, че някоя от тези червени точки променя големината, формата или започне да кърви, консултирайте се с лекар възможно най-скоро. Ангиомите обикновено не са причина да се втурнете към лекаря, но ако забележите нещо притеснително е добре да се консултирате с лекар, за ваше успокоение.

Също така е добре да се погрижите да не се появяват ангиоми в бъдеще. Най-добрата превенция е здравословния начин на живот и балансираното хранене. Пийте сокове и много вода, яжте пресни зеленчуци и не забравяйте полезните мазнини като авокадо и зехтин. Тези прости правила ще ви помогнат да запазите кожата си чиста и млада, а тялото здраво.  

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

8 7
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay