Ще остане ли Кейт Мидълтън без кралско фамилно име?

Кейт Мидълтън... коя?

Прост въпрос с доста объркващ отговор: Какво ще бъде официалното име на Кейт Мидълтън, след като се омъжи за принц Уилям? В Yahoo се опитват да разгадаят как ще се нарича бъдещата младоженка и се оказва, че май никой не знае.

Има няколко причини да не е ясно бъдещото име на Кейт. Първата е фамилията на Уилям. По принцип булката взима последното име на съпруга си след сватбата. Но какво става, ако той има две или повече фамилии? Или, както в случая с Уилям - няма официална?

Рожденото му име е Маунтбатън-Уиндзор, от дядо му принц Филип и баща му принц Чарлз. Официално с декрет е решено, че ако някога Уилям седне на трона, фамилията му ще бъде просто Уиндзор. Междувременно, докато беше в армията, Уилям използваше името Уелски, защото баща му е принцът на Уелс.

Така че тук изниква въпросът дали Кейт ще бъде Уелска, Уиндзор или Маунтбатън-Уиндзор? Вероятно, ако на Уилям не бъде дадена никаква титла, Кейт просто ще си остане без фамилия. Щом той няма официална фамилия, значи и тя ще бъде като него.

В зависимост от титлата, която кралица Елизабет даде на Уилям, зависи и съдбата на името на Кейт Мидълтън. По традиция монархът удостоява младоженеца с титла на херцог или граф. Тъй като принц Уилям няма никаква териториална титла до момента, ако това се запази, той ще си остане просто Негово кралско височество принц Уилям Уелски. Неговата съпруга пък ще бъде наричана Нейно кралско височество принцеса Уилям Уелска. Тя няма разрешение да използва собственото си име.

Титлата принцеса Катрин (както се казва Кейт) трябва да бъде официално разрешена с декрет по нареждане на кралица Елизабет. И понеже едва ли някой ще нарича Мидълтън принцеса Уилям Уелска, най-вероятно за по-кратко ще ѝ бъде казвано принцеса Кейт, което технически е напълно невярно.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 14.04.2011|11:41
Ех, че объркващо :) Тези хора не могат ли да имат като нас по една фамилия и толкова. Луда работа.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay