Никога не печелиш нещо, без преди това да жертваш друго

С какво ще се прости бъдещата принцеса?

Сватбата на британската "Пепеляшка" е само след 10 дни, но тя отдавна е наясно, че бъдещият й статут е подчинен строги кралски порядки.

 

Преди един век Кейт Мидълтън изобщо нямаше да може дори да се доближи до член на британското кралско семейство, сега това правило е немислимо, но въпреки всичко за бъдещата принцеса ще има 10 неща, които ще й бъдат забранени. 

Правило №1: Тя никога вече няма да бъде наричана Кейт.

Щом влезе в кралското семейство тя ще се казва "Нейно кралско височество принцеса Уилям Уелска". Към нея ще се обръщат също с "Катрин" или "Мадам".

Правило №2: Няма да гласува повече.

Кралицата и другите членове на кралската фамилия имат право да гласуват, но те не го правят, защото би било в разрез с конституцията и с повелята за неутралност на монархическата институция.

Правило №3: Няма да се кандидатира за изборни постове.

Аргументите са същите като при правило №2.

Правило №4: Трябва да се пази от папараци.

Животът на кралското семейство интересува силно британците и бъдещата принцеса без съмнение ще се сблъсква с немалко слухове. Но Кейт Мидълтън без друго отдавна е под светлината на прожекторите и вече е била критикувана или одумвана дори за най-незначителни неща. Наричали са я простосмъртна, клюкарствали са, че по скандален начин е изкачила социалната стълба. Тя трябва да се подготви да бъде преследвана денонощно от папараци.

Правило №5: Играта Монополи е забранена.

През 2008 г. Йоркският херцог принц Андрю разкри, че на членовете на кралската фамилия е забранено да играят у дома известната светска игра Монополи, защото била твърде долнопробна. Само че не разкри с какво я заменят.

Правило №6: Не може да казва или прави нещо укоримо.

Кейт Мидълтън очевидно ще трябва да внимава, да не би да приеме голяма сума пари от някой бизнесмен. Нещо повече, тя не ще може да разкрива своите позиции по политически и социални въпроси.

Правило №7: Край на яденето на морски дарове.

Членовете на британското кралско семейство очевидно никога не са яли морски дарове, защото се страхуват от хранително отравяне. Така че Кейт трябва да забрави за раците и скаридите или, ако яде това, трябва да го прави скришом.

Правило №8: Забранено й е да работи.

Добре известно е, че кралският статут и кариерата са несъвместими неща. Това беше припомнено, когато на принца не разрешиха да работи на непълен работен ден във фабрика и когато графинята на Уесекс Софи беше принудена да напусне пиар-агенцията. Затова дипломата на Кейт по история на изкуствата едва ли ще й послужи за нещо. Освен, за да е компетентна в светски разговори.

Правило №9: Вече не може да слага подписа си под документи, които не са официални.

Ако Уилям стане крал, Кейт Мидълтън ще бъде държавен съветник и може да й се налага да подписва правителствени документи. Хората, които играят такава роля, не могат да подписват всяко нещо, което им бъде поднесено. Миналата година върху главата на принц Хари се изсипаха гръм и мълнии, затова че се подписал върху гипса на счупената ръка на едно момиче.

Правило №10: Не може да довършва яденето си.

Ако Кейт Мидълтън се храни по-бавно от кралицата, може да остане гладна. Тъй като щом Елизабет Втора приключи с яденето, всички на трапезата спират да се хранят.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 20.04.2011|09:37
Доста странни правила имат в кралският двор, но все пак навсякъде има и е нормално да не могат да правят всичко което си поискат. Щом се е съгласила да стане съпруга на принц, значи не е проблем за нея да следва всички тези правила, които се налагат. Доколкото за папараците, трудно ще избяга от тях, но поне трябва да внимава много как се държи и какво говори, което не мисля че ще е някакъв проблем за нея.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay