Диетите при бременните жени понижават IQ на бебето

Диета при бременност – глупаво бебе

Диетите при бременните жени понижават IQ на бебето

Бъдещите майки, които по време на бременността си се подлагат на диети, излагат на риск не само здравето на децата си, а и понижават тяхното IQ, съобщиха американски учени.

 

Изследването освен това посочва, че съкращаването на жизненоважните хранителни вещества и калории през първата половина на бременността спира развитието на мозъка на нероденото дете. Въпреки, че опитите са били извършвани единствено върху животни, според учените резултатите от прочуването са валидни и за родилките, които излагат на риск децата си, ако не се хранят здравословно.


"Изследването е поредното доказателство за значението на доброто здравословно състояние на майката", споделя ръководителят на проучването д-р Томас Макдоналд.


"Строгите диети по време на бременността могат да доведат до забавяне на развитието на ембрионалните органи и най-вече мозъка. Бебето освен това може да получи недъзи, които да го преследват цял живот", заяви още американският учен.


При предишните си изследвания учените откриваха, че строгите диети, гладът и недохранването по време на бременност навярно могат да навредят на нероденото дете.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
 
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay