Следродилната депресия продължава 18 месеца

Стресът от раждането свършва след 18 месеца

Следродилната депресия продължава 18 месеца

Младите майки се нуждаят от година и половина, за да се почувстават отново жени след раждането, показва ново изследване.

 

Експертите установили, че изтощителните безсънни нощи карат жените да се чувстват неуверени наред със загубата на независимостта, безпокойството за фигурата след раждането и за това как ще бъдат възприети от другите.


Фитнесът, модата и социалният живот също отстъпват на заден план, докато младите майки свикнат с грижите за новороденото.

 

След 18 месеца обаче увереността започва да се връща, те се чувстват по-комфортно в новата си роля и се връщат на работа.

 

Изводите са резултат от изследване на 3000 майки, осъществено от сайта www.abeautifulmummy.co.uk.

 

"Майките имат различни приоритети след като родят. Заедно с новороденото идват и множество отговорности, безсънни нощи, хранене на всеки два часа и множество промени. Не е чудно, че за младите майки е трудно да се грижат за себе си, докато свикнат с новата си роля, в крайна сметка това бебе става центърът на техния свят", съобщи изпълнителният директор на сайта Клер Бърнс.

 

Изследването установило, че липсата на рутина след появата на новороденото е ключовият фактор, който намалява увереността на майката, наред с крайното изтощение и часовете, прекарани в хранене на бебето.

 

Две трети от младите майки заявили, че се чувстват отпуснати, дебели и непривлекателни в месеците след раждането. 60% заявили, че увереността им се сринала, когато установили, че старите им дрехи вече не им стават. 25% признали, че се конкурират с други майки и популярни личности в бързото сваляне на килограми след раждането.

 

Изследването показва, че голям процент от жените нямат време за себе си след раждането на бебето, 32% заявили, че кърменето ограничава изборът им на дрехи, а 39% казали, че се чувстват непривлекателни във всяка дреха, която облекат.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay