Бюти съветите на Зори: 10-те най-допускани грешки при гримиране

Разберете кои са те, за да можете да ги поправите

Бюти съветите на Зори: 10-те най-допускани грешки при гримиране

Здравейте, дами!

Днес ще си поговорим за често допусканите грешки, свързани с любимия на жените грим и козметиката. Кои са онези неща, които най-често убягват от вниманието ви при покупката и употребата на различни козметични продукти – целта на днешния материал е да разберем именно това.

Чувствайте се добре дошли да оставите своя коментар относно това какви са грешките, които вие самите сте правили, открили и успели да коригирате.

Фон дьо тенът
Най-често срещаната грешка при покупката на фон дьо тен си остава пробата му върху ръката. Изненадващо е, че дори продавачките все още практикуват тази погрешна практика.

Тенът на китката не е непременно същият като този на лицето. Много често дори цветът на шията е по-светъл от този на лицето и деколтето. Идеята на фон дьо тена е да уравновеси тена от деколтето до челото.

Поради тази причина, правилният начин, който ще ви помогне да откриете точния за вас нюанс, е като го тествате върху челюстта, врата или най-добре върху деколтето си. И когато нанасяте фон дьо тена, започнете от средата на лицето. Не забравяйте да нанесете и върху врата, за да избегнете ефекта "маска”

Щипката за извиване на мигли и спиралата

Бюти съветите на Зори: 10-те най-допускани грешки при гримиране

Правилният начин за извиване на мигли е преди нанасянето на спирала, а не след . Прищипете миглите си за около десет секунди всяка и след това преминете към спиралата със "зиг-заг” движения.

Накрая, с върха на четката преминете през долните и горните мигли, за да им осигурите още повече дължина. Относно спиралата, вместо да взимате от продукта с вертикални и енергични движения на четката, които ще вкарат въздух в спиралата и ще я изсушат бързо, използвайте въртеливи движения.

Четките за грим

Бюти съветите на Зори: 10-те най-допускани грешки при гримиране

Сигурна съм, че всяка дама, която обича грима, има поне няколко четки за грим. А почиствате ли ги? Предполагам не толкова често, колкото е нужно. След няколко ползвания, четката за грим започва да трупа бактерии, които могат да инфектират лицето ви и да предизвикат поява на пъпки и черни точки.

Почистването на четките за грим става с обикновен домашен сапун и хладка вода. Предлагат се и специални лосиони, които вършат същата работа. Не пренебрегвайте хигиената и лицето ви ще ви се отблагодари със сияйна и красива кожа.

Заспиването с грим
Същото важи и тук. Много е вероятно спиралата да причини раздразнение на очите, а фон дьо тенът да запуши порите. Всичко това с времето ще се превърне в катастрофа. Грижете се за кожата си. Редовната хигиена и екфолиация е по-важна от всеки крем на света.

Бронзерът
Правилният начин за нанасяне на бронзер е върху областите, където слънчевите лъчи попадат най-често - върху носа, бузите, в средата на челото и брадичката. Не го нанасяйте безцелно и върху цялото си лице.

Коректорът под очите

Бюти съветите на Зори: 10-те най-допускани грешки при гримиране

Не го нанасяйте във формата на полукръг, а във форма на триъгълник. Иначе ще изглежда неестествено. Слейте го много добре с фон дьо тена.

Питате се защо тъмните кръгове под очите не изчезват дори и след коректора? Отговорът е в цвета - той трябва да бъде розово-прасковен до оранжев за дамите с тъмна кожа, за да елиминира кръговете под очите. Бежовият коректор само ще изсветли зоната. Мислете за нюансите.

Моливът за устни

Бюти съветите на Зори: 10-те най-допускани грешки при гримиране

Често срещана грешка е да го нанесем само по периметъра на устните. Правилният начин е да очертаем устните си, но също така да ги запълним за по-натурален и дълготраен ефект.

Фиксиращата пудра
Често задавам въпроса "Ползвате ли пудра след фон дьо тена и коректора за фиксация?" Отговорът винаги е "не”. Голяма грешка, защото фон дьо тенът и коректорът няма как да останат за дълго върху кожата, ако не бъдат фиксирани. Използвайте прозрачна пудра и нанесете най-вече под очите и в Т-зоната.

Гримирането на неправилна светлина
Често, когато се гримираме вкъщи, светлината от лампите променя начина, по който изглежда фон дьо тенът, а когато излезем навън, се оказва, че не сме нанесли добре грима. Опитайте да се гримирате на дневна светлина или поне пробвайте, докато се убедите, че фон дьо тенът и бронзерът за подходящите.

Ружът
Той се нанася върху високата част на скулите, а не в средата на бузите (избягвайте да приличате на дядо Коледа). Колкото по-близо е до слепоочията, толкова по-младо и стегнато ще изглежда лицето ви.

Надявам се да съм коригирала доста заблуди, свързани с грима, за вас, дами!

С любов,
Зори.

Бюти съветите на Зори: 10-те най-допускани грешки при гримиранеЗа автора: 

Зорница Иванова е гримьор, фотограф и автор на моден блог. 

Може да следите проектите ѝ, както и статиите ѝ за красота, мода и лайфстайл на www.zoriart.com и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/Z

11 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay