Бюти тенденции, на които казваме сбогом през 2023 г.

Новата година настъпи и е време да направим някои равносметки. Днешната ще бъде свързана с красотата, бюти рутината и модните течения, които следвахме през изминалата 2022 г. Бюти ндустрията наблегна още повече на темите за любовта към себе си и приемането, които се лансираха чрез куп кампании и продукти. Но няма как да забравим, че през 2022 видяхме и някои много шури бюти тенденции като изрусените вежди например. Разбира се, имаме някои любими като графичната очна линия, употребата на ниацинамид, глазираната кожа и много други, но пък е време да кажем "сбогом" на някои не чак толкова обичани.

Ето с кои тенденции в красотата ще се простим тази година, според бюти експерта Худа Катан:

Сбогом, грим рутина в 20 стъпки

Преди пандемията отделяхем часове в гримиране пред огледалото в стремежа си да постигнем безупречен външен вид. Задължително започвахме с основа и продължавахме със слой коректор, кремообразен контур, фиксирахме с пудра, бейквахме, след това прекарваме поне десет минути в усъвършенстване на веждите... а дори още не сме стигнали до сенките... След това идваше времето за легендарното комбо молив за устни и матово червило. Да, това цялото нещо отнемаше поне един час!

Но пандемията ни начуи, че нямаме нужда от всичко това. През 2023 г. очаквайте многофункционална, лесна за носене и още по-лесна за нанасяне визия. Все повече ще се стараем нашият блясък да изглежда постигнат без усилие и да позволим на естествената ни красота да изпъкне на преден план. 

Сбогом, skincare рутина в 20 стъпки

Да, точно както грима. Отминаха дните на рутината в 14 стъпки. Истината е, че осъзнахме, че не е необходимо да използваме тоник, есенция, два серума, овлажнител и масло за лице, поне не и всекидневно. Сутрешна рутина в четири стъпки (почистващ продукт, серум, овлажнител, SPF) и вечерна рутина в пет стъпки (двойно почистване,  тоник , серум, овлажнител, масло за лице) е напълно достатъчно. Кожата ви ще ви благодари!

Сбогом, прекалено сложни прически

Явно на всички им омръзна от прекомерните количества топиране, изправяне, къдрене, лак за коса, стилизанти... Забравяме за всичко това през 2023 г. Вместо това здравето на косата и любовта към нея отново влизат в чата. През последните две години станахме свидетели на редица хакове за оформяне без топлина и тенденция на любов към естествената коса.

Сбогом, пластични интервенции

Е, разбира се, има дами, които не могат да живеят без филъри, но през послендите две години установихме, че е по-добре да се приемаме такива, каквито сме. Или поне, че нямаме нужда от крайно инвазивни процедури, за да изглеждаме добре. Много знаменитости се отказаха от пластиките, доколкото бе възможно това. През 2022 г. Ким Кардашян и компания премахнаха своите BBL импланти от задните си части и постигната далеч по-естествена визия на телата си. През 2023 г. ще започнем да виждаме повече лазерни и нехирургични лифтинги на лицето, както и микрофилъри и бейби ботокс, които заместват прекомерно "напомпаните" устни и традиционните лифтинги.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay