Бюти хак на месеца: Лесно премахване на брокатен грим

Бюти хак на месеца: Лесно премахване на брокатен грим

Едно нещо, което обичаме в грима, е как ни кара да блестим. Понякога трябва да добавим малко допълнителен блясък към лицето си, за да накараме чертите ни да изпъкнат, а това обикновено означава повече хайлайтър и повече брокат. Независимо дали предпочитате небрежна визия или искате да изпъкнете сред тълпата, брокатът е чудесен начин чудесен начин да изглеждате неотразимо!

Блясъкът е основна тенденция от десетилетия, от рокендрол 70-те до оживените 90-те. Тя остава дори и до днес в нашето поп поколение и изглежда не можем да се наситим. Но едно нещо, което може да ни откаже от употребата на брокат е това, че се почиства изключително трудно. Това означава, че трябва даподхождате умно, когато става въпрос за премахването му, освен ако не планирате да станете част от компанията на малкото пони или Барби. За щастие открихме някои безпроблемни трикове за премахване на брокатения грим.

Ето как!

Козметичният блясък за лице е различен от другите видове грим като фон дьо тен и коректор, защото е направен от алуминий и пластмаса. По принцип, въпреки че не е токсичен, той не може да се премахне чрез. За щастие има няколко лесни начина, по които можете да изтриете блясъка, а съставките не са трудни за намиране.

Можете да използвате масло или почистващ продукт на маслена основа, за да премахнете блясъка от лицето си. Известният гримьор Тери Брайънт казва, че мазната субстанция може да се нанесе върху лицето с памучен тампон. Важното тук е да не търкате агресивно. Според Брайънт търкането би довело до разпространението на блясъка в цялата област. След това можете да изплакнете лицето си с обичайния почистващ продукт. Тя също така препоръчва да повторите това няколко пъти, докато лицето ви остане без блясък.

След като по-голямата част от грима е отстранен, е време за ролка за мъх. Това може да звучи глупаво, но ако знаменитият гримьор Мери Уайлс казва, че това е изпитан начин за премахване на блясъка, тогава и ние се кълнем в него.Той обяснява, че лепилото върху ролката за мъх ще улови всяка малка частица, която почистващият продукт е пропуснал и ще ви осигури по-задълбочено почистване. 

Как да използвате козметичен брокат безопасно?

Не забравяйте, че блясъкът може да бъде потенциално вреден, ако се нанесе неправилно, така че се уверете, че използвате подходящи лепила и блясък от козметичен клас, които не са токсични за кожата.

В допълнение към използването на правилните съставки върху лицето ви, винаги трябва да провеждате тест с пластир. Започнете, като първо нанесете лепилото и блясъка върху малка част от лицето си и изчакайте няколко минути, преди да заключите, че е достатъчно безопасно за употреба. Това е особено полезно за хора, които също имат чувствителна кожа и използват продукта за първи път. Също така е важно да проверите инструкциите и етикета на съставките на гърба на вашия продукт, за да сте сигурни, че не пропускате важни стъпки при прилагането.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay