В кои държави ол инклузивът е изгоден и в кои не?

Според туристическите агенции

В кои държави ол инклузивът е изгоден и в кои не?

Когато организираме почивката си, има толкова оферти, че обикновено сме много объркани. Трудно е да решим коя оферта е най-практична и изгодна, особено ако ще посещаваме дадена страна за първи път. Някои държави са много приятелски настроени към туристите, докато други са направо опасни. Обикновено не сме сигурни дали да изберем ол инклузив оферта или не. Заради това, ще разгледаме как стоят нещата с ол инклузива в различните държави, за да можете да прецените дали си струва или не. Да започваме...

1. Малдиви

Храна: 3 хранения на ден в ресторант и по-малки неща за хапване в бара през деня. Освен това има възможност за посещение на а-ла-карт ресторанти - те се намират извън хотела и ястията трябва да бъдат предварително поръчани. Храната е вкусна и безопасна и има богат асортимент от алкохолни и безалкохолни напитки, които са скъпи, ако ги поръчвате свободно, без да имате ол инклизив пакет.

Други удобства: има разнообразни възможности за развлечения, които чакат посетителите на Малдивите. Забавлението и максималният комфорт ще бъдат с вас през цялото пътуване. Повечето хотели предлагат личен пикап и трансфер от летището до хотела и обратно. На самия остров пакетът предлага различни разходки с лодка, уроци по гмуркане, различни водни спортове, фитнес, огромен бар, риболов и музикално забавление вечер.

Какво липсва: това е труден въпрос. Малдивските "ол инклузив" пакети правят всичко възможно, за да задоволят посетителите.

Трябва ли да изберете ол инклузив? Да, ако искате максимално да си починете, както и ако консумирате алкохол. Ако напитките, алкохолът и развлеченията не са важни, можете да изберете друг пакет, в който са включени само закуска и вечеря.

2. Египет

Храна: 3 хранения на ден, безплатен неограничен сладолед, безплатен местен алкохол.

Други удобства: хотелите в Египет са известни със своите развлекателни програми, партита и развлечения за деца. Също така пакетът "ол инклузив" предлага безплатни шезлонги на плажа, а понякога те включват и масажи, спа и фитнес зали.

Какво липсва: минибарът в хотелската стая не е безплатен. Също така срещу заплащане има опции като пералня.

Трябва ли да изберете ол инклузив? Да. Препоръчително е да не напускате хотела в Египет. Ето защо хотелите правят всичко възможно, за да предоставят на посетителите всичко, от което се нуждаят - храна, забавления и комфорт.

3. Обединени арабски емирства

Храна: Пакетът ол инклузив в Обединените арабски емирства означава най-високото ниво на комфорт и уважение. Всичко ще изглежда луксозно, красиво и храната ще бъде вкусна. Арабското обслужване винаги е на високо ниво, но има едно "но". Първо, ще трябва да плащате за деликатеси като омар. На второ място, количеството алкохол е ограничено. Ако сервитьорът забележи, че клиентът е пиян, той ще спре да му сервира алкохол. 

Други удобства: някои хотели предлагат лодка, велосипеди и каяк в пакета "ол инклузив". Но ще трябва да платите за шезлонги, ако вашият хотел не е на брега.

Какво липсва: аниматори, партита и развлечения за деца. 

Трябва ли да изберете ол инклузив? Да. Ще бъде по-евтино и по-комфортно, отколкото да плащате за всяко нещо. Дубай е изключение - там е по-добре да изберете оферта само със закуска и вечеря например, защото има много интересни и евтини заведения.

4. Турция

Храна: Повечето хотели в Турция предлагат шведска маса и 24-часов румсървис. Местният алкохол също ще бъде безплатен, но ще трябва да плащате за вносния.

Други удобства: хотелите в Турция предлагат почти всичко, за което можете да се сетите. Дори и 3-звездните хотели имат голямо разнообразие от развлечения както за деца, така и за възрастни, които включват: фитнес,  басейни, партита, конкурси за възрастни, детски забавления и шоута в баровете и в ресторантите. 4 и 5-звездните хотели също имат аквапаркове.

Какво липсва: този пакет не включва индивидуални неща като масажи, спа процедури и други. За шезлонгите и чадърите на плажа се заплаща допълнителна такса.

Трябва ли да изберете ол инклузив? Да. "Ол инклузив" в крайна сметка се оказва много по-евтин вариант. Можете да бъдете сигурни, че всичко е вкусно, хубаво и интересно.

5. Гърция

Храна: повечето хотели в Гърция отглеждат собствени зеленчуци и плодове, които използват в ресторантите си. Ето защо посетителите ще получат най-доброто от традиционната гръцка кухня с най-пресните продукти. Бюфетът не винаги е на разположение - обикновено предлагат 3-4 избора за всяко хранене, броят на чиниите е пропорционален на броя звезди на хотела. Гостите на елитните хотели могат допълнително да ползват безплатна вечеря в местен ресторант извън хотела.

Други удобства: много хотели предлагат музикални и развлекателни програми през почивните дни. Също така много често гръцките хотели предлагат безплатни трансфери от летището до хотела и обратно.

Какво липсва: това, което изброихме е всичко - всичко останало се заплаща отделно- няма значение дали това е шезлонг, масаж или детско легло, което трябва да имате в стаята. Гръцките хотели също така не предлагат никакви развлечения.

Трябва ли да изберете ол инклузив? Не. Най-добрият вариант е да резервирате само нощувки със закуски. Когато се разхождате, ще намерите много евтини и приятни кафенета и ресторанти. 

6. България

Храна: качеството на храната в българските хотели е много различно и ол инклузивът определено не е най-добрият вариант тук. Системата за хранене обикновено включва 3 хранения на ден, безплатен бар на територията на плажа или басейна и безплатен местен алкохол.

Други удобства: забавления за деца и шезлонги, ако вашият хотел се намира на брега. Понякога "ол инклузив" предлага услуги като химическо чистене, електронен сейф.

Какво липсва: Българският "all inclusive" обикновено не предлага интересни услуги и развлечения.

Трябва ли да изберете ол инклузив? Не. България е страна, където туристите могат да ходят свободно извън територията на хотелите, за разлика от Египет, например. Има много улични кафенета, които предлагат хубава храна и развлечения на добри цени. "All-inclusive" не се изплаща тук и следователно няма смисъл.

7. Тунис

Храна: 3 до 4 хранения на ден, главно в бюфет, където опциите са интересни и различни. Алкохолът се плаща отделно. Има и а-ла-карт ресторанти в хотелите, които не са включени в пакета "ол инклузив".

Други удобства: има много забавления за деца, различни вечерни шоу програми и водна аеробика за възрастни. Плажните чадъри и шезлонги са безплатни.

Какво липсва: различни видове дейности на открито, на плажа като джет, парашутизъм или разходка с лодка трябва да се плащат отделно.

Трябва ли да изберете ол инклузив? Да, защото организирането на почивка без ол инклузив може да е трудно в Тунис. Храната в местните кафенета е по-скъпа и има по-малко възможности за забавление.

8. Израел

Храна: 3 хранения на ден. Храната е вкусна, но не е особено интересна. Интересното тук е, че единствените напитки са опаковани сокове, бира и друг алкохол.

Други удобства: има много забавления за деца. За възрастните има дискотеки, музика на живо и безплатен плаж.

Какво липсва: може да има повече развлечения за възрастни, както и повече шезлонги на плажа.

Трябва ли да изберете ол инклузив? Не. Израел е страна, в която може да се организира евтина и комфортна почивка, без да се налага да е "ол инклузив". Ол инклузивът е добра възможност, ако сте с деца, защото е по-лесно.

9. Кипър

Храна: Храненето е на шведска маса. Има 3 хранения на ден, както и сладолед и алкохол на бара. Храната е вкусна и с високо качество, но не предлагат традиционна кипърска кухня. 

Други удобства: има забавления на територията на хотела, фитнес зали и безплатни шезлонги. 

Какво липсва: пакетът "ол инклузив" не предлага безплатни напитки в минибаровете или услуги като пералня или електронен сейф. 

Трябва ли да изберете ол инклузив? Не, системата ол инклузив се появи наскоро в Кипър, след като бе забранена за дълъг период от време, тъй като се отразява негативно на уличните заведения. Има много по-голямо разнообразие на храна и напитки по уличните заведения, а и са по-автентични.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay