Вече доказано - червеният цвят стимулира апетита!

Стойте настрана от червената рокля!

Лесли Харингтън, изпълнителен директор на "Color Association", сподели пред Inside Source, че червеният цвят може да причини изостряне на апетита. Изследвания на асоциацията, която се занимава с предвиждане и проучване на модерните цветове на сезона, с консултации и образователни програми за главни марки, както и с цветова терапия, посочват:

"Не самият цвят ви кара да огладнявате, а разбирането на "причината", стояща зад феномена. Червеният цвят оказва влияние на мозъка като предизвиква освобождаване на ендорфин, който стимулира апетита."

Медицинските изследвания потвърждават, че червеното привлича вниманието, повишава сърдечната честота и причинява възбуда, която от своя страна влияе на рецептори на мозъка, каращи ви да вярвате, че сте гладни. Така че ако се опитвате да стоите настрана от сладките неща или сте на диета, по-добре стойте далеч от онази разточителна червена рокля в гардероба ви.

В случай обаче, че искате да предизвикате неговия "апетит", вече знаете на какво да заложите. Ярко и стимулиращо мозъка червено.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay