Реалистични и абстрактни са десените на лятото

Десените на топлия сезон

Десените на Стела Маккартни
Десените на Стела Маккартни

Пролетно-летният сезон е този, който ни позволява най-много волности по отношение на визията ни и е време да се замислим по какъв начин ще заявяваме позицията си в модата през следващите месеци.

Като за начало ще обърнем внимание на цветните принтове, които нахлуха на модните подиуми при представяне на тенденциите за пролет-лято 2011, и ще ви представим най-доброто от цветните решения на световните дизайнери.

Триумфалното завръщане на щампите и абстрактните десени ни показа една фина и елегантна женственост, а употребата на ярки цветове подчерта авантюристичната и смела природа на жената. Без значение дали ще изберете графични форми или ще заложите на живи, флорални десени, време е да посрещнете новата модна вълна от принтове.

 

Stella MacCartney

Този сезон дъщерята на една от "Бийтълс" легендите показа креативната си същност, като в новата си пролетно-лятна колекция заложи на плодовете. Тя буквално превърна дрехите си в произведения в жанра натюрморт, които противно на първоначалното очакване изглеждат изкненадващо добре и сме убедени, че ще създават настроение у всяка жена. Ще радват и околните.

 

Erdem

Канадецът Ердем Моралиоглу, в чиито вени тече турска и британска кръв, от своя страна ни предложи да се разходим из цветните градини чрез творенията му. Ефирни дълги и къси рокли в нежни флорални десени ни показаха представата на дизайнера за романтичната женственост, докато по-смелите цветови комбинации при панталоните и блузите напомниха за ориенталската красота на ярките цветя.

 

Roberto Cavalli

И като стана въпрос за цветя и женственост, не можем да пропуснем краля на флоралните и животински принтове, Роберто Кавали. Той и този сезон остана верен на себе си и разнообрази допълнително моделите си с красиви десени. За разлика от миналогодишната пролено-лятна колекция, тази година италианският дизайнер е заложил на повече цвят в реалистичните и абстрактните принтове, като вдъхна повече живот на ефирните си рокли и вечерни поли. 

 

Clements Ribeiro

Сюзан Клементс и Инасио Риберо за разлика от Кавали имат по-малък опит и присъствие на модната сцена, но пък погледът назад в историята и добрата интерпретация са послужили като "инструменти" за създаването на една успешна колекция. Носталгичната нотка в десените ни кара да си спомним за гардероба на мама и баба, но комбинациите на меки и ярки цветове и модерните кройки дават на дрехите с марка "Clements Ribeiro” една модерна препратка към винтидж вълната.

 

Peter Pilotto

Питър Пилото и Кристофър де Вос, които стоят зад лейбъла "Peter Pilotto”, са креативният екип, който показа иновативни решения за топлия сезон, като комбинираха по умел начин различни кройки, материи и десени. Смесицата им от стилове и цветове може да се дължи на австралийско-белгийско-перуанско-италианския им произход, но определено се получава много добър и вдъхновяващ дизайн.

 

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay