Ето една лесна и вкусна рецепта за кюфтенца от карфиол:
Необходими съставки:
- 1 голям карфиол (около 800 грама)
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 1 яйце
- 1/4 чаша брашно
- Галета
- Настърган пармезан
- 1 с.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
- Подгответе карфиола, като го измиете и го нарежете на малки цветчета.
- Варете карфиола в подсолена вода за около 10 минути, докато стане мек, но не прекалено.
- Отцедете карфиола и го оставете да изстине.
- В голяма купа смесете карфиола, лука, чесъна, яйцето, брашното, галетата, пармезана, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
- Оформете малки кюфтенца с диаметър около 3 сантиметра и ги поставете в тава.
- Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън и пържете кюфтенцата, като ги въртите на всички страни, докато станат златисти.
- След като са готови, извадете кюфтенцата от тигана и ги поднесете горещи.
Карфиоловите кюфтенца са вкусно предястие и са идеални за хора, които търсят вегетариански или здравословни варианти за ядене. Можете да ги сервирате с любимия ви дип или салата. Приятен апетит!
0 | 0 |