Вкусни и лесни за приготвяне кюфтенца от карфиол

Вкусни и лесни за приготвяне кюфтенца от карфиол
Pexels

Ето една лесна и вкусна рецепта за кюфтенца от карфиол:

Необходими съставки:

  • 1 голям карфиол (около 800 грама)
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 1 яйце
  • 1/4 чаша брашно
  • Галета
  • Настърган пармезан
  • 1 с.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 2 с.л. зехтин за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Подгответе карфиола, като го измиете и го нарежете на малки цветчета.
  2. Варете карфиола в подсолена вода за около 10 минути, докато стане мек, но не прекалено.
  3. Отцедете карфиола и го оставете да изстине.
  4. В голяма купа смесете карфиола, лука, чесъна, яйцето, брашното, галетата, пармезана, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
  5. Оформете малки кюфтенца с диаметър около 3 сантиметра и ги поставете в тава.
  6. Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън и пържете кюфтенцата, като ги въртите на всички страни, докато станат златисти.
  7. След като са готови, извадете кюфтенцата от тигана и ги поднесете горещи.

Карфиоловите кюфтенца са вкусно предястие и са идеални за хора, които търсят вегетариански или здравословни варианти за ядене. Можете да ги сервирате с любимия ви дип или салата. Приятен апетит!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay