Внушителни скулптури, направени от рециклирано дърво

Непотребният на пръв поглед материал може да бъде особено ценен

<p>"Тролът Троелс"</p>

"Тролът Троелс"

Истинските артисти неведнъж са доказвали, че от рециклирани материали могат да се получат страхотни творения. Този път резултатът са огромни скулптури от дърво, което е събрано от градските контейнери.

Развихряйки въображението си, датският творец Томас Дамбо използва непотребния за хората материал за създаване на забавни дизайнерски проекти. Те включват обзавеждане и големи интериорни иновации, които са създадени от изхвърлени дървени вещи в околната среда.

Пример за това е 5-метровият трол, който виждате на снимката по-горе. Той така мило държи люлката, за да може децата да се люлеят...

Целта на Томас е да вдъхнови хората да мислят за боклука като за ресурс и същевременно да се забавляват. Той прави скулптури за различни фестивали. "Олав вълкът” например е направен за тазгодишен рок фестивал в Копенхаген, Дания:

Внушителни скулптури, направени от рециклирано дърво"Олав вълкът"

В края на феста, по традиция, скулптурата се изгаря.

Внушителни скулптури, направени от рециклирано дърво"Олав вълкът" гори

Друг фестивал в Дания, но този път в град Орхус, се радва на още една впечатляваща скулптура на Томас - "Бен Спокойният", който има 11-метрови крака и се радва на музиката, докато косата му се вее назад.



Внушителни скулптури, направени от рециклирано дърво"Бен спокойният"

Внушителни скулптури, направени от рециклирано дърво"Бен спокойният"

Томас от малък обича да строи къщички на дърво и какво ли още не, използвайки за целта непотребен според хората материал, който за самия него е изпълнен с потенциал. Първият му голям проект е "Щастливи градски птици”. От 2005 година насам е построил повече от 3500 дървени къщички за птици в няколко града по света.

Внушителни скулптури, направени от рециклирано дърво

Всичко това е доказателство, че от отпадъците могат да се получат красиви, интересни и дори общественополезни проекти, стига те да попаднат в ръцете на някой, който има кауза и развинтено въображение. Всъщност всеки един от нас може да го направи, като започне от собствения си дом и не изхвърля старите вещи, а ги използва, за да добави чар на интериора у дома.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay