Връзвате и боядисвате

Екстравагантна блуза в преливащи цветове

Понякога сред огромното разнообразие на дрехи в магазините така и не можете да откриете нещо екстравагантно и уникално. Защо пък да не си го направите – ние ще ви кажем как. Ако искате блузата ви да е с десен като изпечена на скара, се снабдете със:

100% памучна тениска или блуза в тъмен цвят

белина

кофа

чифт ръкавици

няколко гумени ластика

2 дървени летви

За да постигнете "скара-ефект" за вашата блуза, сгънете я като акордеон и я затиснете между двете летви. Застопорете я с помощта на гумените ластици. Там, където дрехата е прегъната, белината няма да проникне и цветът ще се запази. Останалата част, която не е предпазена от изсветляващото действие, ще промени цвета си.

Преди да започнете избелването, сложете ръкавици. Препоръчително е експериментът да бъде проведен навън или поне в добре вентилирано помещение. Разредете 4 чаши белина с една чаша вода. Поставете в този разтвор блузата само за няколко секунди и наблюдавайте внимателно. В зависимост от устойчивостта на цвета и силата на препарата, дрехата може да се изсветли на мига. Ако не я извадите навреме от разтвора, той ще разяде и материята.

Веднага, щом тъмния цвят се превърне в ръждивокафяв, изкарайте дрехата от кофата и я изплакнете. Махнете ластиците и прострете блузата. Ръждивокафявото бавно ще се трансформира в по-светъл нюанс. Когато експеримента изсъхне, го изперете, и вече ще си имате красива блуза с в преливащи цветове.  

7 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay