За да не бъде думата "раздяла" толкова болезнена...

Раздялата, с която не можем да се справим

За да не бъде думата "раздяла" толкова болезнена...

Както добре сте чували, всяка начало си има край... и когато този край дойде, ви заявяваме: "Животът е твърде кратък, за да си губим времето в съжаления!" Става въпрос за него, за вашите мисли за него и за прекрасното минало, което сте имали заедно с него. Всичко това приключи и сега е изключително важно да се излекувате от вируса, носещ неговото име и да започнете едно ново начало.

 

Приемете фактите. Имахте най-страхотната и разтърсваща любов, но изглежда и нейният край дойде. По една или друга причина това се случи, и сега е време да си го изживеете по свое му. Плачете, четете любовна лирика или слушайте Sade, мислейки си за него. Но, тук идва голямото НО – не се престаравайте в "преживяването", за да не потънете в дълбока депресия. Помнете: ваша задача е да се справите с тъгата. Колкото и прекрасни да са били съвместните моменти, оставете ги в миналото. Миналото, повтаряме ние... не настоящето.

 

Съветваме ви да си припомните едно старо колкото света клише: "Един живот живеем" за това е добре да го живеем както трябва, а не да пилеем прекрасните дни със снимки в ръка и сълзи на очи. Колкото по-бързо превърнете негативната енергия в положителна, толкова по-добре за вашата щастлива личност, която в момента се крие някъде зад тъжния поглед.

 

Не се превръщайте във вманиачено, нонстоп дебнещо създание, което следи за всяка поява на своя бивш. Сещате се: отивате в онова заведение, с надежда да го срещнете уж случайно или пък по три пъти на ден хвърляте по един сериозен поглед над профила му в социалната мрежа. Той си има живот, факт е, но и вие си имате, забравихте ли? Насочете вниманието си към своето собствено развитие, вместо да тормозите психиката си с маниакални мисли.

 

Превърнете мисията "Забрави го" в изпитание на духа. Мисли от рода на "Мога да се справя с това" и "Аз съм достатъчно силна" са много силни помощници. В началото могат да ви се сторят като нещо безполезно, но веднъж щом привикнете с тази нагласа, ще се чудите как преди сте мислили по-различно. С търпение и воля се градят най-силните характери.

 

 

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.07.2012|15:53
много добра и много точна статия.но и малко трудно постижима.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay