Какво да правим като не спираме да се караме?

Значат ли честите скандали раздяла?

Какво да правим като не спираме да се караме?

Баналното си е банално с причина. Може да ни е досадно да чуваме и четем едно и също нещо, но щом от толкова много места го казват и е станало банално, значи може би е истина.

 

Освен това в повечето случаи е изпитана истина. Както не веднъж казаното и чутото – в началото връзката е най-хубава и забавна.

 

Това го знаем и сме го изпитали повече от веднъж. Както знаем, че ако в началото на връзката не се караме с партньора си въобще, с всеки следващ месец този мир започва да се променя... да се изпарява иначе казано.

 

И така стигаме до въпроса: дали ако се караме доста често, означава че сме си омръзнали?

 

Не - честите спорове и караници не означават, че сте си омръзнали. По-скоро означава, че ви е омръзнало да се чувствате неразбрани и нечути.

 

В повечето случаи караниците са резултат от изказването на позицията и мнението на единия от партньорите; тъпченето на едно място и блъскане на главата в стената, докато не постигнат своето или поне не убедят партньора си, че са прави. Обикновено не се получава.

 

Постоянното каране е СОС знак, че е време и двамата да промените стратегиите си и да започнете наистина да се слушате един друг, както и да се научите как да бъдете отворни към нуждите и желанията на партньора си.

 

Спрете да играете на емоционална руска рулеткa

 

С други думи – научете се да адресирате даден проблем към партньора си като го формулирате не като негативно изказване, което вероятно той ще възприеме като атака и ще отвърне на удара или просто моментално ще отрече каквото и да му казвате.

 

Задръжте за момент

 

Понякога си е направо неподходящо (времево) да изкажете нещо, което ви е разтроило или ядосало или просто не сте на едно мнение. Късно е, един от вас е уморен, тръгналите сте към социално мероприятие или просто сте прекалено вбесени, за да проведете градивен и ползотворен разговор.

 

Не е лоша идеята да поговорите за тези ситуации и да намерите консенсус, който да гласи – когато е безпочвено да спорим и да се караме е най-добре да задържим, докато не се появи подходящ момент и двамата сме предразположени към подобни разговори.

 

Важно е да намерите начин да комуникирате ползотворно, а не просто да изказвате негативните си мисли. Не забравяйте, че когато сте във връзка вече не сте сами и решенията рядко са напълно самосиндикални.

17 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay