Къде ще намерите мъжа, който прилича на вас... буквално?

Обичаме се, защото си приличаме

Къде ще намерите мъжа, който прилича на вас... буквално?

Gizmodo.com съобщава за сайт за запознанства, който ще се опитва да събира хора с еднаква външност. По-точно - сайтът ще сравнява лицата на потребителите и по този начин ще подбира еднакво изглеждащи хора.

Името на сайта ще бъде Findyourfacemate.com, а потребителите ще могат да си направят регистрация в него до края на месец март. Нетипичният сайт за запознанства ще използва технологията за разпознаване на лица на Face.com. С нея физиономиите се маркират с девет ключови точки - очите, ушите, носа, брадичката, двата края и средата на устата. Така, според създателите на метода, най-лесно и точно се откриват еднакво изглеждащи хора.

Сайтът е измислен от Кристина Блуум, която, по нейните думи, изключително много приличала на бившия си съпруг. Постепенно тя се вманиачила по тази тема и ѝ хрумнала идеята да събира хора с еднакви лица, или както е английският термин - "Facemates".

Опитайте се да си спомните колко от бившите ви любими хора са приличали на вас. Вероятно отговорът е: "Нула". И може би това е причината те да са бивши, а не настоящи. И все пак, идеята да излизаме с човек, който изглежда точно като нас, е малко стряскаща.

 

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay