Млад мъж с възрастна жена - защо сме против?

Двоен стандарт във връзките

Може би всяка жена е минала през етап, в който харесва по-възрасти мъже. Такива, които напомнят на бащите им, и които дори след кратка връзка могат бързо да се превърнат в стабилен съпруг. Това се търси, съзнателно или не.

 

Тези, които не разбират за какво говорим и абсолютно никога не са залитали по по-възрастен мъж, си мислят че става дума за търсене на пари, положение и власт. Те обаче, грешат.

 

Причината, поради която повечето жени харесват по-възрастни мъже е, че те притежават една увереност и яснота сами със себе си. Неща, които по-младите мъже все още търсят.

 

Имайки определен опита зад гърба си, който им носи икономическа независимост, те могат да си позволят да оставят за малко състезанието за големия успех и да се концентрират върху други, по-важни неща от живота.

 

Замислете се, ако се омъжите за човек, който е с 10-15 години по-възрастен, той вече не участва в надпреварата за най-добра кариера, а я е постигнал и в момента иска да се концентрира върху семейството.

 

От векове по-възрастните мъже се женят или излизат с по-млади жени и никой няма нищо против тази тенденция. Холивуд изобилства от такива двойки: Лари Кинг и жените му, Джак Никълсън и всяка девойка, с която е засичан през годините, Уорън Бийти и Анет Бенинг и най-новата двойка: Шон Пен - 50-годишен и Скарлет Йохансон – 25-годишна.

 

Списъкът е дълъг. И въпреки това, когато по-възрастна жена се забърка с по-млад мъж, тя е наричана "хищница" и обществото не може да осъзнае как млад мъж би могъл да я намери за привлекателна, особено ако не седи върху огромни купчини с пари.

 

А не е ли възможно младите мъже, които търсят улегнали жени да го правят по същата причина – сигурност, че тя вече е достигнала нива в кариерата си и е готова да се посвети на любов и семейство.

 

В крайна сметка всички връзки, без значение дали е възрастен мъж с млада жена или млад мъж с по-зряла жена успяват, когато и двамата замесени са инвестирали във връзката, поради техни лични и индивидуални причини.

 

Излишен е нелепият двоен стандарт, наложен от тези, които не могат да намерят смисъл и начин да се отърват от предразсъдъците си. А и е редно да си кажем какво мислим по въпроса, нали, жени? Тези схващания обикновено са в наш ощърб, а мъжете - били те на 25 или 50 години, някак винаги излизат от морето сухи.

 

Да зарежем антропологичните фактори, Едиповите комплекси и тези на Електра, и да си признаем, че за чистата и истинска любов все още никой не е измислил нито формула, нито стандарт. Затова, нека просто се обичаме.

32 2
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 07.04.2011|15:53
Защо въобще трябва да се обсъжда тази тема? Всеки има право да прави това което иска. Защо когато един човек е щастлив все ще се намери някой, който да сипе обиди и критики срещу него? Нека хората се обичат, какво лошо има в това? Нека първо всеки погледне първо него си и тогава да говори за другите. В крайна сметка никой не е съвършен.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay