Правилата са там, за да ги нарушаваме

Да кажем "НЕ" на правилата

Правилата са там, за да ги нарушаваме

Както се казва – правилата са направени, за да ги нарушаваме. А става ли дума за връзки и отношения, това е съвсем вярно. Както за необвързаните, така и за тези във връзка, правилата, които считаме, че трябва да спазваме обикновено ни лишават от откриването на прекрасни нови възможности или ни карат да вярваме, че сегашната ни връзка няма да просъществува.

 

Може би си мислите, че бракът ви е загубен, защото не правите секс всяка вечер като всяка нормална, средностатистическа двойка. Или вероятно обмисляте да се разделите с приятеля си, защото вече я няма първоначалната тръпка, а хората казват, че за истинска любов, тя трябва да трае вечно.

 

Е, време е да спрем да позволяваме на тези глупави общоприети правила да диктуват живота ни. Ето и някои от най-глупавите, които си струва да нарушим:

 

Правило 1 - никога не се захващайте с колега: Само ще кажем, че според статистика - 40% от връзките започнали в работата, завършват с брак. Разбира се, че трябва да се внимава, ако политиката на фирмата е стриктна в това отношение. Но в днешни дни, много от фирмите са склонни да си затворят очите за такова нещо, стига то да не пречи на работата и ежедневните задължения. Единственото правило в такава ситуация е да се подхожда внимателно и обмислено.

 

Съвсем логично е да излизаме с колеги. Не само, защото е много по-лесно да срещнеш някой там, отколкото напълно непознат на улицата, но и защото имаме възможност да видим дадения човек в най-различни ситуации, които ни разкриват както качествата му, така и недостатъците.

 

Правило 2: уредените срещи/срещи от интернет са за отчаяни хора: няма нищо срамно в това да поемаш риск. Понякога се налага да проявим креативност и да потърсим нови начини, за срещане на хора. Никога не знаете на кого ще попаднете и дали няма да се окаже много подходящ. Би трябвало да се доверявате на преценката и инстинкта си, или ако срещата ви е уредена от приятел или роднина, да се доверите на тях, че ви познават достатъчно добре.

 

Дори някоя среща "на сляпо" или интернет да не доведе до романтична развръзка, може да намерите нов приятел или просто някой, заради който с приятели да се смеете дълго време след това.

 

Правило 3 - ако е писано, ще стане: цялата концепция за съдбата е сладка и романтична, но не е редно просто да седите безучастно и да се самосъжалявате, защото ТЯ ви поднася несполуки. Събудете се, излезте навън. Направете така, че да ви се случи нещо хубаво. Ако излезете на среща с някой много симпатичен мъж, но първата среща мине не като по учебник – това не значи намеса на съдбата, а хиляди други неща. Дайте му още един шанс, реално – няма какво да губите. Проучвания сочат, че са нужни поне 14 срещи за една жена, да разбере дали харесва даден мъж.

 

И дами, ако има някой, който вие много харесвате, но той така и не схваща намека. Моля ви, не чакайте съдбата или той да се усетят – бъдете директни и си дайте сметка, че повечето неща в този живот, зависят от вас.



13 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay