Всекидневни навици, които вредят на психичното ни здраве

Всекидневни навици, които вредят на психичното ни здраве
Canva

Някои на пръв поглед незначителни ежедневни навици могат да имат вредно въздействие върху психиката ни. Тези навици могат да създадат стрес и допринесат за общо чувство за постояннатревожност. Ето някои от тях:

Прекомерна употреба на социалните мрежи

Прекомерната употреба на социалните мрежи може да доведе до сравнение с други хора, ниското самочувствие и увеличаване на стреса. Внимавайте с времето, което прекарвате онлайн и сравняването се с измислени стандарти.

Отлагане на задачи

Отлагането на задачи може да създаде чувство на неспособност и вина, като в дългосрочен план може да допринесе за стрес и намаляване на продуктивността.

Прекомерен контакт с екрана преди спане

Екраните на телефони, таблети и компютри излъчват синя светлина, която може да наруши съня. Прекомерното използване на екрани преди лягане може да доведе до затруднения със заспиването и намаляване на качеството на съня.

Липса на физическа активност

Заседналият начин на живот и липсата на физическа активност могат да допринесат за увеличаване на стреса и умората. Редовната физическа активност е важна за психичното здраве.

Неправилно хранене

Неправилното хранене, като пропускане на хранене или консумиране на неподходящи храни, може да повлияе на енергията и настроението ни, водейки до подаване на стрес.

Излишно консумиране на новини

Прекомерното следене на новините може да доведе до чувство на безпокойство и страх. Важно е да се поддържа баланс между информираност и отпускане от новините.

Липса на време за себе си

Липсата на лично време за отдих може да създаде чувство на претоварване и умора. Важно е да се отделя време за хобита, отпускане и лично развитие.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay