Всичко, което трябва да знаете за ролера за лице

Всичко, което трябва да знаете за ролера за лице

Най-новата популярна джаджа в света на красотата е ролер за лице. Виждаме тези ролери навсякъде- в Instagram, You tube и т.н. Ролерът за лице има няколко функции- подобрява притока на кръв към лицето, помага за изхвърляне на излишните течности и помага на кислорода и хранителните вещества да достигат до кожата. Освен това ако съхранявате своя ролер за лице в хладилника и го използвате сутрин, можете да премахнете подуването, което се получава след сън.

Звучи като страхотно изобретение и е така, но не бива да забравяте, че инструментите, които всеки ден докосват лицето ви, събират бактерии и могат да ви причинят инфекция. Затова трябва да знаете как да го използвате правилно.

Всичко, което трябва да знаете за ролера за лице

Как да поддържате ролера си за лице чист?

Главата (ите) на ролера за лице са направени от полускъпоценни камъни, като нефрит или кварц, които са крехки като фините косми на четката за грим. За щастие, ролерите за лице се почистват по-лесно от четките за грим.

За да почистите своя ролер за лице добре, е препоръчително първо да избършете главата на ролера с мека кърпа, но бъдете внимателни и не използвайте прекалено гореща вода. За по-дълбоко почистване използвайте нежен сапун или почистващ препарат, за да премахнете натрупването на продукти и да убиете бактериите. След като сте го измили, добре е да го оставите върху мека кърпа за известно време, за да сте сигурни, че е напълно сух преди да го приберете.

Колко често трябва да го почиствате?

Най-добрият вариант е да почиствате ролера след всяка употреба. Това е особено важно, ако имате проблеми с кожата, като акне. Добре е да го почиствате само с вода и мека кърпа всеки ден и да правите дълбоко почистване всяка седмица.

Всичко, което трябва да знаете за ролера за лице

Как да съхранявате ролера си за лице?

Можете да го съхранявате в хладилника, за да го охладите. Ако ролерът е студен, ще увеличи циркулацията на кръвта и ще намали подпухналостта на лицето.

Ако не желаете да съхранявате ролера в хладилника, просто го сложете на хладно и сухо място. Друго важно нещо, което трябва да съобразите, е да не го оставяте на място, от което може да падне, тъй като както вече споменахме тези ролери са много крехки и ако падне на пода ще се счупи.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay