Вътрешният глас подсказва, когато сме намерили мястото си

Тази работа не е за вас, ако...

Вътрешният глас подсказва, когато сме намерили мястото си

Търсенето на нова работа е такова вълнуващо преживяване. Наистина! Мисълта да следиш за всяка нова работна оферта, изпълнена с надежди и трепети за новата среда и колеги, си е уникална тръпка. За съжаление обаче, съществува сценарий, в който колкото и идеално да изглежда едно предложение в списъка с обяви, то всъщност може въобще да не е такаво.

 

Обърнете внимание на шефа и неговите въпроси. Ако те са странни, излизат извън контекста на работния разговор, то значи и изискванията му може да се окажат налудничави. Наскоро един приятел се яви на интервю, а шефът го подложи на подобно на психотест изпитание. Естествено, той се отказа от работата, въпреки че по-късно го потърсиха и му съобщиха, че е одобрен.

 

Как ви се струва работната среда? Огледайте служителите и обстановката в офиса. Отегчението, придружено с нежелание за работа винаги се забелязват.

 

Позицията ви си няма наименование. "Ще извършваш това, това и това, а понякога може и това.", обяснява шефът. "Естествено, може да се налага да правиш и други неща", продължава той, което означава, че си търсят човек за всичко. Някой, който да върши неприятната работа, с плаващо работно време и неясно бъдещо развитие.

 

Интуицията ви подсказва, че това не е вашето място. Винаги трябва да разчитаме на вътрешния си глас, защото той ни води там, където ще сме щастливи. Ако чувствате, че тази работна среда не е онази, заради която си струва да се събуждате всеки ден, то значи наистина не е.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay