Мръсникът в офиса

Внимание, опасна територия

В живота често сме свидетели на неприятни ситуации. Една такава, от най-ужасните, може да сполети всяка една от нас. Както знаем, намирането на една хубава и отговаряща на характера ни професия, в повечето случаи е дълго и тежко "занимание". И когато щастливият финал, а именно откриването на въпросната позиция, стане факт, се вкопчваме в своя пост, готови да го браним като лъвица малките си. Съществува обаче един хищник, от който е трудно да се защитим - шефът... досадният шеф. Онзи, който гледа на нас като нещо повече от служител, като сексуален обект.

 

В такива ситуации определени правила за действие не съществуват. Само съвети.

 

Нито кавгите, нито интригите на работното място са част от решението. По-скоро действайте обмислено и внимателно, рискът да обидите по-висшестоящия и да изгубите позицията си е голям.

 

Често разговорът на сексуална тематика с шефа е неуместен. Вие сте там, за да работите, и нищо повече! Помнете го. Дръжте се дисциплинирано и пазете дистанция, колкото и трудно да звучи понякога. На шегите и закачките му отговаряйте най-много с усмивка, но не и с нещо повече. За някои мъже позитивното отношение е ярък пример, че желанията ви съвпадат и може да доведе до причина за по-смели действия от негова страна. Усмивка, и до там!

 

Не се променяйте, когато той е наоколо. За да му покажете, че не проявявате абсолютно никакъв интерес се дръжте нормално. Притеснителните движения и неловки изречения отново могат да изпратят грешните сигнали. Не мислете за неговите намерения като за реални, по-скоро се настройте, че всичко е игра и с безразличието си ще убиете интереса му.

 

Естествено, всяка ситуация е напълно различна, всеки шеф също. Справянето с подобен проблем е като нагаждането със съседите. Понякога са неприятни, но е въпрос на време да свикнете с негативните им страни и да се научите да се справяте с тях. Току-виж пък един ден ви услужили и с чаша захар.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 27.06.2011|17:55
Това е най-неприятното нещо, което може да се случи на една жена, да намери мечтаната работа и шефа ѝ да се окаже мръсник. Много жени биха се съгласили да имат връзка с него само и само да могат да запазят работата си, но има и такива които директно биха напуснали. Нужно е много търпение, за да се справи човек с подобна ситуация, но винаги има начин, трябва да се намери златната среда.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay