Сред отличниците в международния фотоконкурс за деца на National Geographic има и българка

Фотоконкурсът за деца на National Geographic

Сред отличниците в международния фотоконкурс за деца на National Geographic има и българка

Привържениците на детското изкуство имат възможността да се насладят на 24 брилянтни фотографии, сътворени от ръцете и въображението на участниците в Международния фотоконкурс за деца на National Geographic. В него се включиха хлапета на възраст от 6 до 14 години. Отличените снимки може да разгледаме от 18 до 31 март в столичния The Mall на бул. "Цариградско шосе" 115.


В експозицията ще бъдат показани, както фотосите на децата-победители от националния кръг на конкурса, така и на "големите" международни победители. За втора поредна година България има своя представител сред тях. След като победи снимките на десетки участници от дванадесет държави, сред които Великобритания, Унгария и САЩ, 14-годишната Магдалена от Варна бе отличена със специална награда за своята творба "Когато порасна...", която също е включена в изложбата.


Всяка година международният фотографски конкурс на National Geographic Kids привлича огромен световен интерес, а авторитетно жури, съставено от професионални фотожурналисти и представители на списание National Geographic, определя победителите. Тазгодишният носител на голямата награда е дванадесетгодишната Деспина Текели от Гърция. Тя получава шанса да посети централата на National Geographic във Вашингтон, а нейната снимка беше публикувана във всички издания на National Geographic Kids по света.

 

На снимката виждаме кадър от миналогодишния подгласник в международния фотоконкурс - Кристел Бремер, на 13 години, от Южна Африка.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay