Дипломанти и храна в СБХ

С едно посещение - две изложби

На 1 юли в залите на СБХ (Съюз на българските художници, ул."Шипка" 6) ще бъдат открити две изложби, които определено си заслужава да посетите. Първата е на дипломираните бакалаври от всички специалности на Националната художествена академия випуск 2011. Те ще представят пред публика свои проекти, които показват уменията на вече завършилите творци. Откриването ѝ е от 18:00 ч.

 

Другата изложба носи името "Храната" и е част от международен студентски проект. В нея ще участват студенти и преподаватели от България, Германия, Южна Корея и Израел. Изкуството разглежда храната като необходимост, като производствена технология, като екзотика или като генетична злоупотреба. А всички тези видове са обединени в един – храна за душата.

 

Изложбата изненадва с многообразието от интерпретации на тази злободневна тема. Повлияни от своята национална идентичност, младите художници възприемат по различен начин темата и я разработват благодарение на собствената си креативност. Откриването на "Храната" е от 17:00 ч.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay