Думи, музика и картини в мултиарт революция на сцена

Бавно: Изговорен Свят

Ако през ноември сте пропуснали премиерата на "Бавно: Изговорен Свят" (Slow: Spoken World) то може и да не знаете, че интерактивният пърформънс даде началото на нова поредица от събития, в които литература, музика, видеоарт, публика и участници се обединяват в неочаквано и интересно цяло. Премиерното представяне показа една лична откривателска експедиция на артисти, които са тръгнали на път заедно и са достигнали до ново и общо за тях място.

 

Имате възможност за реванш, защото на 4 февруари (петък) от 19.00 часа в Театрална работилница Сфумато ще се състои второто издание на "Бавно: Изговорен Свят", със Стефан Иванов, група Блуба Лу и със специалното участие на Иван Ланджев и Иван Димитров.

Заедно те ще смесят думи, музика и картини във впечатляващ мултиарт спектакъл, ще изговарят и изчитат, показват и изиграват поезията си, сами и с помощта на публиката. Като бонус, за първи път ще бъде представен общият, все още неозаглавен музикален проект на Стефан Иванов и Константин Кацарски (Блуба Лу).

 

От началото до края на пърформънса Блуба Лу ще създават в реално време минималистична черно-бяла визия чрез няколко камери в залата и ембиънт музика, предвидена специално за конкретната театрална среда и момент и идваща буквално от самата среда и момент (чрез помощта на семпли и звукови отрязъци, които ще идват от разпръснати в залата микрофони).

 

Литературата ще бъде слята с публиката, музиката и визията. Текстът не само ще зазвучава, но и ще се показва, ще придобие плът и лице. Ще се приближи до зрителите, за да не бъде никога повече само на страниците на книга или само на сцената.

 

Литературните образи ще слязат край публиката и зрителите ще станат част от един поетичен свят, в който има живот на кредит, будна кома, спални, детски градини, кецове, дупки в асфалта, реформи, местопрестъпления, литературни монаси, последно сатори в Париж, студ, наличия, липси, Снежина Петрова, дъжд, чадър, Борхес, семейство, опиянение, приятелство, разочарование, подадена ръка и близост.

 

Образите ще бъдат изговорени бавно, без избързване, за да донесат усещане, че думите все още помагат в създаването на един общ, споделен и смислен свят.

 

Входът за "Бавно: Изговорен Свят" е 10 лева, но са предвидени отстъпки за студенти.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay