Експериментална музика ще звучи, а нямо кино ще се гледа в нощта на 29 април

Ambient Festival за трети път в София

Домът на киното в столицата подготвя една нощ на "експериментална музика и нямо кино”, заедно с Блуба Лу Рекърдс, лейбъла на Bluba Lu. Събитието носи името Ембиънт Фесивал ІІІ и ще се състои на 29 април с начало 21ч и край рано сутринта (6ч.)

 

Фоайето на киното е трансформирано във втора сцена и втори киносалон. Храната задължително ще е вегетарианска, а книжарницата ще работи цяла нощ. Любителите на преживяванията в малките часове на денонощието могат да останат до сутринта.

 

За музиката тази година ще се погрижат: Bluba Lu, Ambient Anarchist, Auditory Ossicles, Fly Me to The Moon, Popara, Tripple A, Yanus Quartet, Elbi, Mytrip, Deflax, Flioffy, Alecek. Всички те ще изпълват със своите звуци залата и фоайето.

 

Прожекциите, които можем да видим са специално подбрани от САЩ, Русия, Франция, Германия, заснети в периода 1890-1930 г. плюс подбор на експериментални късометражни ленти.

 

Фестивалът работи изцяло с български проекти, като по този начин изразява силна подкрепа към underground артистите. Утвърдени или неизвестни - тук всички имат възможност да бъдат чути от по-широка публика и да спечелят сърцата им.

 

Събитието се организира без спонсори, а за поддръжката му се разчита изцяло на феновете. Цената на билета е 20лв на касата на Дом на киното.

 

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay