Училищният звънец напомня, че стартира шестият филмов семестър!

Обещаващи ленти на филм фест за учащи

Училищният звънец напомня, че стартира шестият филмов семестър!

Едно прекрасно събитие, наречено "София Филм Фест за учащи", стартира за шести пореден път, съобщиха от Арт Фест и Дом на киното. След като проектът радва малки и големи през есента на 2009г, а след това и през цялата 2010г, то традицията ще продължи и с днешна дата.

 

Идеята на "София Филм Фест за учащи" е да покаже на младежката аудитория европейски, български и алтернативни на Холивуд филми. Стойностни и вдъхновяващи ленти, които наистина сякаш преподават уроци - житейски, на учениците си.

 

Филмовият форум се организира с подкрепата на Националния филмов център и Програма "Култура" на Столичната община. Входът за ученици и студенти е безплатен, а за останалите ентусиасти - символичен.

 

Ще имаме възможността да се възхитим на общо 12 ленти, а за "летящ старт" ще бъде представен българският "Стъпки в пясъка" на Ивайло Христов.

 

Останалите силни заглавия, които ще се излъчат са: "Обещанието" на Чен Кайгъ, "Баария" на Джузепе Торнаторе, "Ще срещнеш висок тъмнокос непознат" на Уди Алън, "Черен лебед" на Дарън Аронофски, "Социалната мрежа" на Дейвид Финчър, румънският "Ако искам да свиря, аз свиря" на Флорин Шербан, "Аз, Дон Жуан" на Карлос Саура, анимационният "Град Паника" на Стефан Обие и Венсан Патар, "Концертът" на Раду Михайлеану, "Антихрист" на Ларс фон Триер и документалният филм "When You Are Strange: Филм за Доорс" на Том Дичило.

 

Обещаващи ленти, талантливи актьори и приятна атмосфера. Във въздуха около Дом на киното ще се носи ароматен облак от пуканки. Последвайте го, ако решите да прекарате свободното си време, разполагайки се удобно пред големия екран.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay