Какво е Masseter Botox и за какво помага?

Какво е Masseter Botox и за какво помага?
Canva

Masseter Botox е нехирургична процедура, която включва инжектиране на ботулинов токсин тип А (Botox) в мускула масетер, който е разположен в областта на челюстта. Тази процедура се извършва за намаляване на мускулните контракции в тази област, което води до облекчаване на напрежението и отпускане на мускулите.

Основната цел на Masseter Botox е да намали видимото дъвчене и да създаде по-оформена челюстна линия. Това често се прави от пациенти, които искат да намалят външния вид на квадратната си челюст или да предотвратят развитието на бръчки в тази област.

Процедурата обикновено се счита за безопасна и ефективна, но както при всяка медицинска интервенция, тя идва с определени рискове и потенциални странични ефекти. Важно е да се консултирате със сертифициран доставчик на здравни услуги, преди да вземете решение за Masseter Botox, за да обсъдите ползите, рисковете и очакванията.

Masseter Botox предлага няколко предимства за пациентите, които желаят да подобрят външния вид на челюстната си линия и да намалят видимото дъвчене:

Неинвазивно: За разлика от хирургическите процедури, Masseter Botox е минимално инвазивна процедура, която не изисква обща анестезия или разрези.

Бързо време за възстановяване: Пациентите могат да се върнат към нормалните си дейности веднага след процедурата, без да се налага да остават в болницата.

Без белези: Тъй като не включва разрези или шевове, Masseter Botox не оставя забележими белези.

Обратно броене: Резултатите от Masseter Botox обикновено стават видими в рамките на една седмица след лечението и могат да продължат до шест месеца.

Подобрена лицева симетрия: Чрез намаляване на мускулните контракции в зоната на масетера, Masseter Botox може да помогне за подобряване на цялостната симетрия на лицето и да създаде по-хармоничен баланс на чертите.

Предотвратяване на бръчки: Чрез отпускане на мускулите в зоната на челюстта, Masseter Botox може да помогне за предотвратяване на образуването на дълбоки бръчки в тази област.

Masseter Botox, подобно на всяка медицинска процедура, идва с определени противопоказания и потенциални странични ефекти. Преди да се подложите на тази процедура, важно е да се консултирате със сертифициран доставчик на здравни услуги, за да обсъдите вашите медицински състояния и да определите дали Masseter Botox е подходящ за вас.

Противопоказанията за Masseter Botox могат да включват:

Ботулизъм: Анамнеза за алергия или чувствителност към ботулинов токсин.

Някои неврологични заболявания: Амиотрофична латерална склероза (ALS), множествена склероза и миастения гравис.

Някои инфекциозни заболявания: Настоящи или скорошни инфекции в областта, където ще се прилага Botox.

Някои лекарства и вещества: Антибиотици, които могат да попречат на действието на Botox, включително Ciprofloxacin, Bacitracin и Griseofulvin.

Бременност и кърмене: Липсват достатъчно изследвания за безопасността на Masseter Botox по време на бременност и кърмене, така че обикновено не се препоръчва за тези пациенти.

Автоимунни заболявания: Някои автоимунни заболявания могат да увеличат риска от усложнения след процедурата.

Някои невромускулни нарушения: Например, миастения гравис или Lambert-Eaton синдром.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay