Грешки, които допускаме по отношение на грима ни

Не ги допускайте!

Всяка жена обича да се гримира и да изглежда добре. Знаем ли обаче всички тънкости на гримирането? По-скоро отговорът е не. Затова и ние ще Ви ги разкрием. Ето ги!

Не тествайте фон дьо тена върху ръката си - Доста жени допускат тази грешка, когато си избират фон дьо тен. Не е правилно, обаче, защото е почти безполезно. Тенът на лицето и на ръцете е различно, затова не нанасяйте там грима.

Спим с грима си - Дори и да си мислите, че е безобидно да спите с него, защото сте много уморени, не е така. Резултатът няма да закъсне, а именно пъпки, състарена кожа и уморен вид.

Слагаме си водоустойчив грим - Той е съдаден за хора, които настина прекарват повече от времeто си във вода, но, ако Вашият случай не е такъв, то не го избирайте, или поне не и през деня. Маха се много по-трудно и може да се сбогувате с някоя и друга мигла.

Правим бърз маникюр - Замисляли ли сте се защо маникюрът, направен вкъщи, не издържа твърде дълго време, а този, направен в салона за красота, много повече? Причината е, че не слагаме основа и направо нанасяме лака, а така няма как да стане дълготраен.

Слагате прекалено много фон дьо тен - Не е нужно да омазвате цялото си лице, за да изглеждате красиви. Прекалената му употреба води дори до обратния ефект. Хубаво е да наблегнете на зоната около очите и носа, а да оставите другите зони от лицето Ви да дишат.

Извивате миглите си веднага след нанасяне на спирала - Не го правете! Ще съсипете и спиралата, и миглите си!

Гримирате се в стая с недобро осветление - Хубаво е да се гримирате не в банята, а в добре осветена стая, за да не се получат комични резултати.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay