6 причини да се откажете от ежедневното гримиране

Понякога е толкова досадно…

6 причини да се откажете от ежедневното гримиране

Жените и гримът - вечната връзка, която стои на линията между обичта и омразата. В днешно време сме свикнали до такава степен с гримираните лица, че понякога ни е странно, когато видим някой без грим. А не бива да е така, не бива гримът да определя нашето самочувствие и задължително да присъства в ежедневието ни.

Сайтът Reddit се обръща към жените и иска да разбере от тях защо избират да не се гримират всеки ден и кое е най-дразнещото нещо в този разкрасителен ритуал. Днес ви представяме техните искрени и често забавни отговори, които със сигурност са много близки до самите вас. Ето защо съвсем спокойно може да се откажете от грима поне за известно време!

1. Може да ви накара да се чувствате като клоун
Шегата настрана, но наистина има техника, наречена "клоунско контуриране”, при която се правите на пълен клоун и след това спасявате положението чрез умело преливане и размазване, ако ви се отдава, разбира се. Иначе напластяването на грима може да ни накара да се чувстваме като излезли от цирка.

2. Отнема  от времето за сън рано сутрин
Кое предпочитате - 10-15 минути повече сън или мацане с грим с притворени очи и куп прозявки? Ако не сте от хората, които се чувстват супер енергични рано сутрин, то е по-добре да си спестите усилията.

3. От него могат да се появят пъпки
Това важи особено силно за хората с мазна и комбинирана кожа. Гримът може да запуши порите и да усложни състоянието ви. Много по-добре е да страните от грима, ако искате чиста кожа.

4. Свиквате с него
Понякога гримът става като ваша втора кожа и започвате да се чувствате несигурни, ако излизате навън без фон дьо тен и спирала. Това не е никак нормално. Не бива да се чувствате странно, когато показвате на света чистото си лице. Не бива да ползваме грима като маска, а като средство за подчертаване на това, което имаме.

5. Премахването му е адски досадно
Знаете ли кое е най-ужасното нещо на грима - трябва да се изчисти от лицето ни и за съжаление не става с магическа пръчка, а с много търкане и препарати. Всичко, което искате да направите вечер, е да си легнете, но преди това трябва да минете през одисеята по махането на макиажа.

6. Изисква практика
Просто някои техники са сложни, а за други нямаме нужните продукти и се получава истинско мъчение, когато искаме да постигнем определена визия, а не успяваме. Понякога е по-добре да заложим на лице без грим, отколкото на лице с твърде много грим, сложен по грешния начин.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay