8 стъпки към осигуряване на свеж и отпочинал вид без употреба на грим

Те наистина ще спасят деня ви!

8 стъпки към осигуряване на свеж и отпочинал вид без употреба на грим

Недоспиването и умората се отразяват неминуемо на начина, по който изглеждаме. Често се опитваме да прикрием изтощения вид на лицето си, като го затрупваме с тонове грим, които в никакъв случай не влияят добре на кожата. Има ли начин да изглеждаме свежи и отпочинали, без да разчитаме на разкрасителните продукти за това?

Има, и то не един! Днес ще ви представим няколко идеи, с помощта на които ще можете да тонизирате организма си и да се събуждате по-лесно от обикновено. Някои от тях на пръв поглед са трудни за изпълнение, но веднъж влезете ли в ритъм, обещаваме, че няма какво да ви спре. Още повече, че след като видите положителния резултат, ще бъдете още по-мотивирани да продължавате да практикувате тези дейности.

Други са съвършено лесни и не изискват кой знае какви усилия. Вижте за какво точно става дума...

Движение още от сутринта

8 стъпки към осигуряване на свеж и отпочинал вид без употреба на грим

Сутрешните упражнения събуждат органите, мускулите и коститите в тялото след период на застой през нощта, а този процес изпраща сигнали до мозъка, че е време също да влезе в ритъм. Освен това движението рано сутрин раздвижва кръвта, което осигурява на кожата свеж и румен вид.

Това не означава, че трябва задължително да се събуждате два часа преди работа, за да минете през фитнеса. Можете да отделяте и по 15 минути за тренировка вкъщи или пък за бърз джогинг в района. Това ще ви тонизира и наистина ще ви събуди.

Обличайте се в цветни дрехи
Но не какъвто и да било нюанс, а такъв, който ще подчертае тена ви и ще ви осигури здрав вид. Ярките нюанси създават усещане за бодрост и свежест. Ако облечете нещо черно, то със сигурност ще подчертае торбичкте под очите и недостатъчното часове сън върху лицето ви. Същото може да направи и грешният нюанс на бялото.

Ако вашата кожа по-принцип е по-бледа, заложете на синьо, розово, лилаво, синьо-зелено или чистобяло. В случай че имате по-тъмен тен, изберете по-земни цветове - тъмнозелен, кафяв, жълт, оранжев (оранжево-червен), както и слонова кост.

Мийте лицето си с леденостудена вода

8 стъпки към осигуряване на свеж и отпочинал вид без употреба на грим

Изобщо не се шегуваме! Наплискването на лицето с леденостудена вода още със ставането, събужда мозъка и буквално отваря широко очите. Сутрешният душ също може да започне с десетсекундно потапяне под студена струя, но този вариант е препоръчителен за лятото. Зимата не е най-добрият вариант за подобни експерименти.

Друг трик за свеж вид и премахване на торбичките под очите е да оставите две лъжици във фризера за през нощта, след което да ги поставите върху клепачите си на сутринта. Така ще освежите кожата и ще се отървете от подпухването.

Изберете правилните обеци
Да, те също могат да освежат външния ви вид. Най-добре е да заложите на украшения в по-меки цветове, както и в тюркоаз, емералд или аметист. Ако имат и по-голяма форма, те ще привлекат още повече вниманието на околните, измествайки фокуса от лицето ви.

Пийте много вода

8 стъпки към осигуряване на свеж и отпочинал вид без употреба на грим

За ползите от пиенето на вода през целия ден сме говорили неведнъж. Тя хидратира цялото тяло и поддържа мозъка буден така, че не само ще изглеждате по-отпочинали, но и ще се чувствате по този начин. Затова се старайте да пиете по минимум литър и половина на ден.

Забравете за смартфона…
… особено преди лягане. Според проучване на Lighting Research Center хората, които използват мобилни устройства с много ярка светлина в продължение на два часа, понижават нивото на мелатонин в тялото си. Това е веществото, което предизвиква сънливост, а по-ниските му нива водят до трудно заспиване и следователно - по-изморен вид на сутринта.

Спазвайте правилото "20/20/20”
Работата на все повече хора е свързана с взиране в компютърния екран по цял ден. За тях е препоръчително да спазват правилото, което според докторите намалява напрежението и зачервяването на очите. Трябва просто на всеки 20 минути да насочвате погледа си към обект, който се намира на 20 фута (6 метра) разстояние, и да задържите погледа си върху него за 20 секунди.

Яжте повече плодове

8 стъпки към осигуряване на свеж и отпочинал вид без употреба на грим

И най-вече грейпфрут, портокал и лимон! Съдържащите витамин С цитрусови плодове са си огромна енергийна доза сутрин. Ако сте от хората, които не обичат да хапват тези плодове, то можете само да помиришете аромата им - доказано е, че той повишава бдителността и също зарежда с енергия.

Ако тази статия ви е харесала, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay