Грешките, които развалят натуралната ни грим визия

Грешките, които развалят натуралната ни грим визия

Натуралният грим е предпочитан сред повечето дами, тъй като е съвместим с почти всяка ситуация и същевременно не ни коства много усилия. Ключовите елементи тук са сияйната кожа, деликатно подчертаните очи и изписаните вежди. Но понякога се случва да преминем границата от минимален грим до ежедневен блясък. Дали ще прекалим със спирала или пък твърде много ще заострим очната си линия, неусетно преминаваме към визия, подходяща за дискотека. За да сте сигурна, че това няма да се случи и на вас, обърнете внимание на следните грешки в ежедневния грим:

Не подготвяте кожата си

Добре знаете, че лицето е празно платно върху което можем да създадем истински шедьоври. Перфектната основа може да се постигне с добра ексфолиация спомощта на скраб. Друга възможност е да употребите нежен химически пилинг. След като внимателно сте почистили кожата си идва време и за хидратиращ крем. Ако имате време за и маска кожата ви ще ви се отблагодари. Запомнете, че дори и да не следвате тази процедура всекидневно, преди всяко гримиране, то поне се старайте да почистите добре кожата си преди нанасянето на каквато и да било декоративна козметика.

Използвате твърде много пудра или матиращи продукти

Сияйната кожа е друг съществен елемент от естествения грим, затова изберете кремообразни продукти вместо матови или прахообразни формули. Крем продуктите са склонни да се сливат с кожата по-безпроблемно за по-естествен завършек, без да изглеждат тежко. Ако все пак липсата на пудра ви плаши, то няма да ви я забраним напълно. Просто нанесете много тънък "воал" по Т зоната и брадичката. 

Твърде тежък очен грим

Колкото и да обичаме очната линия и изкуствените мигли, те никак не се вписват в идеята за натурален, дневен грим. Подчертайте сгъвката на окото минимално като използвате пухкава четка и кафеникав цвят. Що се отнася до миглите ви, кафявата спирала е чудесен вариант, тъй като ефектът ѝ е по-приглушен. А какво да правим с веждите? Не посягайте към сенките толкова бързо, защото има много по-лесен и натурално изглеждащ вариант. Нанесете малко гел за вежди, който ще фиксира формата за целия ден и добавете минимални щрихи с молив близък до натуралния нюанс на веждите ви.

Забравяте ружа

Розовият завършек е абсолютно задължителен в ежедневния натурален грим. Той създава дълбочина и придава естествена руменина на лицето ви, след като сте поставили фон дьо тен. Нанесете върху предната част на бузите си и разнесете нагоре към скулите си за да добавите дефиниция. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

 

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay