Гримът на русалката- най-актуалният тренд в момента

#Mermaidcore

Все още не сме приключили с мразовитата зима, но все пак вече ни се иска. с наближаването на март предпочитанията ни в грима все повече се променят. а и новите тенденции са прекрасен повод за това. Може би поизопреварил сезона, трендът #Mermaidcore вече е превзел социалните мрежи. Май няма нужда да казваме колко много сме впечатлени от тази нова тенденция...

Какво представлява този тренд?

Стилът Mermaidcore произлиза най-напред от модата. Това са ефирни облекла, включващи прозрачни материи, копринени тъкани и мрежеста текстура. Но няма как визията да мине без подходящ грим, нали рака? Ключови елементи от грима на русалката са перлени акценти, блестящи сенки за очи и изобщо няма да е проблем, ако прекалите с броката. Стилът е вдъхновен от митичната подводна красота и е колкото романтичен, толкова и ефирен.

Цветовата палитра в грима на русалката също е много нежна и женствена. Тя включва зеленикаво, напомнящо на водораслите на морското дъно, както и синьо като безкрайното море. Ако искате да завършите визията и с подходяща прическа, то мокрият ефект е идеален за случай. Към пригладената назад коса можете да прибавите малко брокат, благодарение, на който ще се превърнете в истинска русалка.

Ето какво ще ви е необходимо, за да постигнете перфектната визия:

Хидратиращо олио за лице

Фокусът на този външен вид е мокра и лъскава кожа. Тук работа ще ви свърши хидратиращо масло за лице или серум под фон дьо тена, за да поддържа мокрия ефект на кожата.

Гланц за лице

Това определено е нещо ново за нас, но гримьорите съветват, че ако искате да получите още повече блясък,  трябва да използвайте гланц за лице, за да подчертаете изпъкналите черти на лицето си.

Блестящи сенки за очи

Използвайте блясък във вътрешния ъгъл или навсякъде по или извън клепача си. Тук чудесна работа ще ви свършат течните сенки за очи.

Сочни устни

Тук матовото червило е напълно забранено. За да запазите мократа тема, изберете продукт за устни, който осигурява възможно най-сочните устни като гланц например.

Ярки цветове

Тук можете да експериментирате с разноцветни сенки за очи и дори цветна очна линия. Важно правило е да се придържате към тонове от студената гама.

Мокра коса

За да добиете този ефект можете да заложите на пяна за коса, след което да запечатате визията с фиксиращ продукт. Не забравяйте да добавите щипка брокат за неустоим завършек на визията.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay