Как ще се промени гримът през 2019?

Как ще се промени гримът през 2019?

Вече почти всяка жена е намерила перфектното червено червило, научила се е да контурира лицето си като Ким Кардашян и може да прави перфектна очна линия "котешко око". Тези умения обаче няма да бъдат полезни през 2019 г., защото има нови тенденции, които ще изместят тези. 

Ето как ще се промени гримът през 2019 година:

1. Руж, вместо контур

Това не е първата година, когато гримьорите се опитват да отхвърлят контурирането от ежедневието. И през 2019 г. ще направят поредния опит да постигнат това. Ружът ще се опита да замени контурирането.

2. Грим без грим

Следващата промяна ще бъде в текстурите. През новата година плътните основи на грима ще бъдат заменени с полупрозрачни. Мотото на 2019 г. е "По-естествено лице!" И всъщност е вълнуващо. Невидимият грим изисква добра и здрава кожа, поради което козметиката за грижа за кожата (а не декоративната козметика) ще получи повече признание. За да направят очите по-изразителни, гримьорите използват малък трик - избират коректор 3 нюанса по-тъмен от кожата и го нанасят върху клепачите вместо сенки за очи.

3. Без увеличаване на устните

Формата на устните ще премине през истинска революция през 2019 г. Гримьорите се опитват да наложат идеята, че няма нищо лошо в това да си естествен и няма нужда да променяш естествената си красота с помощта на козметика или козметик. Ето защо основният акцент в предстоящата година ще бъде да спрем да излизаме извън контура на устните си и да използваме Ombre, за да получим нещо, наречено ефект на "Анджелина Джоли".

4. Изтънчено сияние на кожата

Годината 2018 също беше време за прекомерна употреба на хайлайтъри. Момичетата създаваха модни акценти по лицето, които почти можеха да се видят от космоса. През тази година ще се залага на изтънчения блясък на кожата. 

5. Матови светли сенки, вместо такива с мокър ефект

Гримът на 2019 г. няма да е скучен, въпреки всички предишни правила. Спомняте ли си правилото, препоръчващо да подчертаете устните или очите си, а не и двете? През 2019 г. това ще бъдат очите. Ярките матови сенки върху иначе "естественото” лице ще станат нова тенденция.

6. Небрежен грим, вместо грим тип "Instagram"

През тази година ще бъде модерен ефектът "вчерашен грим". Перфектните и точни линии няма да са на мода. Заложете на по-небрежния грим. 

7. Кафявото червило ще има предимство

Кафявото червило, което беше популярно през 90-те години, се завръща и оставя розовите нюанси на заден план. Точно както с червените червила, ще трябва да потърсите цвета, който ще съответства на вашия тон на лицето.

8. Осветяването на долната линия на окото се завръща 

Много от нас помнят времето, когато козметичните пазари имаха само черна, кафява и сива очна линия. Сега колекциите от различни козметични марки имат всички цветове на дъгата, а в почти всяка козметична чанта има бял или бежов молив за очи, който се използва за осветяване на долната линия на очите. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook! 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay