Оформяне и попълване на вежди в 6 лесни стъпки

Оформяне и попълване на вежди в 6 лесни стъпки
Canva

Определяни като рамка на лицето, виаги се стараем да поддържане веждите си в добър вид. Но това не е никак лесна работа. Ето няколко стъпки за оформяне и подчертаване на вежди в домашни условия:

Използвайте четка за вежди

Преди да започнете да подчертавате веждите, използвайте четка за вежди, за да ги разресите и оформите. Това ще ви помогне да премахнете излишни косъмчета и да дадете по-чист контур на веждите.

Определете формата на веждите

Използвайте прост хак, за да определите точките, в които трябва да започнат, завършат и извишат веждите ви. За тази цел можете да използвате поставка за молив или четка. Направете лека маркировка на външната и вътрешната част на веждата, както и на върха на дъгата, за да направите ориентир за подчертаване.

Подчертаване с молив или гел за вежди

Изберете продукт за вежди, който отговаря на тоновете на вашата коса и кожа. Използвайте молив за по-прецизно и дефинирано оформяне или гел за по-естествен вид. Нанесете продукта с леки, кратки движения, следвайки естествената форма на веждата.

Фиксирайте с прозрачен гел за вежди

Ако искате веждите ви да останат на място през целия ден, нанесете малко прозрачен гел за вежди след приложването на молива или гела. Това ще запечата продукта и ще предпази веждите от размазване.

Избягвайте твърде наситени цветове

Когато подчертавате веждите си, залагайте на по-натурални и меки цветове, които съответстват на вашия тон на кожата и косата. Това ще ви помогне да постигнете по-естествен и хармоничен вид.

Поправяне на грешки с памучен тампон

Ако направите грешка при подчертаването на веждите, не се притеснявайте. Използвайте памучен тампон, за да намалите или поправите грешките, като леко натискате върху проблемната зона.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay