Трикове за гримиране, които ще променят живота на всяка жена

Не са ви нужни специални умения или скъпи инструменти

Трикове за гримиране, които ще променят живота на всяка жена

Въпреки че всички сме различни и имаме различни предпочитания за грим и различни разбирания за "красота", има няколко трика, които могат да задоволят всички жени. 

Съвсем нормално е всяка жена да иска да изглежда добре и да прекарва няколко часа пред огледалото, търсейки най-добрата версия на себе си. 

Събрахме някои трикове, които ще ви бъдат много полезни:

1. Контуриране на корема

Лятото е в разгара си и е трудно да се преодолее желанието да носим къси потници. Но много от жените се притесняват да изложат корема си на показ. За да се чувствате по-уверени, можете просто да контурирате корема си. По този начин визуално ще изглеждате по-слаби.

2. Предотвратете разтичането на грима

Трикове за гримиране, които ще променят живота на всяка жена

Можете да опитате този метод, преди да нанесете грима на очите си. Ще ви отнеме една минута. Поставете кърпа или памучен плат в топла вода, поставете го над очите си и внимателно масажирайте зоната.

3. Гладки вежди

Трикове за гримиране, които ще променят живота на всяка жена

Можете да използвате пинсетата, за да направите правилни и гладки очертания на веждата. Нанесете малко сенки или молив за вежди по ръбовете на пинсетата и очертайте формата, която искате. След това отскубвайте само косъмчетата извън очертанията.

4. Бебешко олио за меки устни

Можете да си направите специална скраб за устни. Смесете ½ супена лъжица захар с 1 супена лъжица бебешко олио. Добавете няколко капки лимонов сок или ½ лъжица вазелин. Нанесете сместа на устните си с пръст и разтривайте. Използвайте балсам за устни, след като измиете тази смес от устните си.

5. Без червило върху зъбите

Трикове за гримиране, които ще променят живота на всяка жена

Всички знаем колко е неприятно червилото да се отбележи върху зъбите ни. За да избегнете това, след като сте нанесли червилото, вкарайте показалеца в устата си, притиснете с устни и бавно го издърпайте навън. По пръста ви ще остане излишното червило.

6. Нанасяйте коректор под очите

Коректорът ще ви помогне да скриете тъмните кръгове. Изчертайте триъгълник под всяко око и след това го размажете.

7. Червило от сенки за очи

Понякога, намирането на перфектния нюанс червило е истинско приключение. Добрата новина е, че лесно можете да го създадете сами. Вземете балсам за устни. Сложете го в купичка и добавете малко сенки за очи. Сложете купичката в микровълновата за 2 минути. След това разбъркайте и изсипете течността в контейнер за червило. Изчакайте да се стегне и новото ви червило е готово.

8. Възстановяване на сух молив за очи

Използването на сух молив за очи е трудно и неприятно. Ако имате такъв сух молив, просто вземете сешоара и насочете топлата струя въздух към него. Моливът ще омекне и можете да го използвате без проблем.

9. Продукти за устни като сенки за очи

Лесно можете да използвате продукти за устни върху очите си- червила, гланцове, балсами и т.н. По този начин можете да спестите пари от закупуването на различни гримове.

10. Перфектната очна линия с помощта на обикновен молив

Трикове за гримиране, които ще променят живота на всяка жена

Вземете обикновен молия. Нанесете малко очна линия на ръката си. Потапяйте върха на молива в очната линия и изрисувайте перфектната очна линия. След това я попълнете с четката на очната линия. 

11. Бяла очна линия за по-големи очи

Всички знаем, че черната очна линия прави очите ни по-малки. Можете да използвате бяла, за да постигнете противоположния ефект. 

12. Контуриране с точки

Трикове за гримиране, които ще променят живота на всяка жена

Правилата за контуриране с точки са същите като при обичайния метод - трябва да нанесете светъл цвят в центъра на челото, зоната под очите, брадичката и носа. Подчертайте скулите и челото отстрани към слепоочията. Можете също да добавите руж към горната част на бузите. След като сте поставили всички точки в необходимите области, смесете ги.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay