Грозната истина за живота, която научаваме, когато сме на 20

Опитът определено учи

Грозната истина за живота, която научаваме, когато сме на 20

Бяхме предупредени и трябва да си го признаем - още от малки ни съветваха да не бързаме да пораснем, защото след това става само по-тежко и по-сложно. А ние бяхме малки и глупави и бленувахме за свободните дни на възрастни хора.

Е, оказва се, че тези дни не са никак свободни, ангажиментите и нещата, за които трябва да мислим са хиляди и не е чак такова парти, каквото си представяхме. Нерви, стрес, бързане и отговорности - светът на големите е сложен. Забравете кризата на средната възраст, сега на дневен ред е кризата на младата възраст, която гони всички хора между 20 и 30-годишна възраст!

Ето на какво ни учи тя…

Постоянно нямаме пари
Всички си мислим, че на 20 ще имаме повече пари и наистина успяваме да си ги изкарваме, но изведнъж трябва да плащаме наем, сметки и да купуваме храна, което стопява бюджета ни и се оказва, че нямаме 5 лева за бира в петък вечер.

Не знаем какво искаме
Смятали сте, че до сега ще знаете какво искате да правите с живота си? Грешка! В тези години сме по-неориентирани от всякога и се чудим дали ни се работи в голяма компания или ни се обикаля света на стоп и с раница на гръб.

Грозната истина за живота, която научаваме, когато сме на 20

Очакванията ни се променят
Вече не искаме безсмислени връзки и фалшиви хора. Започваме да оценяваме хората в живота ни и внимателно подбираме обркъжението си. Вече знаем и какво искаме от любовта, а търсенето на партньор не е на всяка цена, но пък започва да става и все по-трудно.

Приятелите намаляват
Групата от верни дружки започва да оредява все повече с минаването на годините. Едни се женят, други заминават в чужбина, а с трети просто се отдалечавате по ред причини. Накрая започвате да запазвате не сепаре за 15 човека, а маса за трима, но се оказва, че ви е напълно достатъчно.

Махмурлукът не е мит
Денят след някоя алкохолна почерпка започва да ви се струва все по-мрачен, а махмурлукът трае все по-дълго. Започвате да се замисляте дали изобщо си струва да се напивате за едното нищо и после да ви боли глава.

Станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay