Гъвкаво работно време? Мисия възможна!

Благодарение на новите технологии не е нужно да пропускаме важните моменти със семейството

Неведнъж сме обръщали внимание на темата: Кариера vs. Личен живот. Винаги сме търсили баланса, но в един или друг момент интересите в двете сфери стигат до противоречие. А две дини под една мишница, никак не са лесни за носене.

Както писахме, дамите работят дневно по цели 14 часа и 3 минути, като времето, отделено за децата е средно по 1 час и 36 минути. Твърде недостатъчно. Та децата растат със секунди!

Гъвкавото работно време обаче вече не е мираж за установените работни стереотипи в България. За да не пропускате ценните моменти и да изпълнявате същевременно трудовите си задължения, на помощ идват новите технологии, по-специално – мобилното принтиране.

До скоро основна бариера при мобилните технологии бе липсата на възможност за директен печат на документи и уеб съдържание. Големи компании, като HP, обаче се ангажират с едно социално-отговорно поведение и разработват набор от достъпни мобилни решения, които позволяват на потребителите да принтират директно от смартфона, таблета или лаптопа, без значение къде се намират те или принтерът.

Така можете да споделяте важните моменти със семейството и в същото време да вършите работата си дистанционно.


По линия на идеята за гъвкавото работно време и как мобилният печат може да помогне на работещите родители, от
HP организират онлайн конкурс на тема "Моето дете, докато аз работя". На страницата на инициативата във Facebook можете да споделите снимка на детето си. Целта е да бъдат споделени забавни моменти от живота на децата, които някой друг е уловил, а родителите са пропуснали, тъй като са били на работа.

1 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 28.07.2011|09:10
Гъвкавото работно време вече не е мираж и в големите развити фирми това е факт. За работещата майка това е един голям плюс, а дори и за бащите. Аз работя във фирма, която ни разрешава сами да определяме работното си време, разбира се има си определени правила, които трябва да се спазват, но когато ходех все още на лекции и изпити, това за мен беше повече от страхотно. Колкото повече работодатели приемат този модел на работа за служителите си, толкова по-доволни ще бъдат те.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay