Тези бисквити се продават в почти всяка пекарна в Ню Йорк, откъде произхождат. Независимо дали обичате шоколад или ванилия, това е бисквитката за вас. Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
За бисквитите:
2 3/4 ч. брашно
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. сода за хляб
1 ч. л. бакпулвер
3/4 ч. масло
1 1/2 ч. захар
кората на 1/2 лимон
2 големи яйца
2 ч. л. ванилия
1/2 ч. л. бадемов екстракт
1/3 ч. сметана
1/4 ч. мляко
За глазурата:
4 1/2 ч. пудра захар
1 1/2 с. л. царевичен сироп
6 с. л. гореща вода
1/2 ч. л. ванилия
3 с. л. какао
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 375 градуса и сложете хартия за печене в две големи тави.
В голяма купа комбинирайте брашното, содата, солта и бакпулвера.
В друга голяма купа, с помощта на миксер, разбийте маслото, захарта и лимоновата кора. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате след всяко добавяне. Добавете ваниловия и бадемовия екстракт.
Добавете сухите съставки към сместа с масло и разбийте, докато се комбинира. Добавете сметаната и млякото и разбийте, докато се комбинира.
С помощта на лъжица, оформете тестото като бисквитки в тавите.
Печете около 12-15 минути, до златисто.
Сложете бисквитите на решетка, докато се охладят напълно.
Междувременно направете глазурата. В голяма купа комбинирайте пудрата захар, царевичния сироп, 5 супени лъжици гореща вода и ванилията. Добавете още гореща вода, докато се постигне консистенция, подходяща за разнасяне.
Прехвърлете около половината от глазурата в друга купа. Добавете какаото на прах и 1 супена лъжица гореща вода и разбъркайте, докато се комбинира.
Намажете всяка бисквита с глазура, като на едната половина слагате бяла глазура, а на другата- черна.
Оставете ги поне за 15 минути, за да стегне глазурата преди да сервирате.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |