Не е истински празник, ако няма торта. Точно това си казахме и ние, когато ни дойде идеята за тази невероятно вкусна торта с основа от брауни и топинг от маскарпоне и крема сирене.
Едва ли има човек на тази Земя, който да не обича нежния вкус на брауни с тъмен шоколад и много масло. А в комбинация със свежия крем отгоре, десертът се превръща в неустоимо изкушение. Най-хубавото от всичко е, че направата на тази торта не е никак трудна. Единственото изискване е да я приготвите с много любов!
Ето какво ще ви е необходимо!
За блата:
150 - 200 г тъмен шоколад
200 г краве масло
4 яйца
250 г захар (бяла или комбинация с кафява)
150 г брашно
Щипка ванилия
По жеалние можете да добавите и 2-3 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
Първата стъпка от рецептата за брауни е да разтопите тъмния шоколад на водна баня. След като се втечни напълно добавете маслото и изчакайте да се разтопи напълно и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Отместете от котлона и изчакайте леко да се охлади. През това време идва моментът да разбиете с миксер яйцата заедно със захарта и ванилията, докато се получи гъста, плътна и пухкава смес. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте с миксер, докато се слеят напълно.
От този момент нататък миксерът няма да ви трябва. Пресейте брашното и го смесете с шоколадовата смес с помощта на силиконова шпатула. Излейте във форма с диаметър около 26 см с предварително поставена хартия за печене. Печете, докато при проверка с дървена клечка браунито е леко сочно.
Ако забележите, че по време на печене сладкишът започва да се надига можете да извадите тавата и да я "ударите" в плота, за да слегне. Това е важна стъпка в приготвянето на брауни.
За крема:
2 пакетчета крема сирене от 125 г
500 г маскарпоне
4-5 с.л. мед
Кора от лайм
Смесете съставките с миксер, докато се получи еднородна смес. Кремът трябва да остане гъст и плътен.
След като блатът се охлади напълно можете да го извадите от формата и да го залеете с готовия крем. Декорирайте с резенчета лайм и други плодове по избор. Имайте предвид, че тортата е по-вкусна след като престои една нощ в хладилника.
Приятен апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |