Брауни торта с маскарпоне и крема сирене

Брауни торта с маскарпоне и крема сирене

Не е истински празник, ако няма торта. Точно това си казахме и ние, когато ни дойде идеята за тази невероятно вкусна торта с основа от брауни и топинг от маскарпоне и крема сирене.

Едва ли има човек на тази Земя, който да не обича нежния вкус на брауни с тъмен шоколад и много масло. А в комбинация със свежия крем отгоре, десертът се превръща в неустоимо изкушение. Най-хубавото от всичко е, че направата на тази торта не е никак трудна. Единственото изискване е да я приготвите с много любов!

Ето какво ще ви е необходимо!

За блата:

150 - 200 г тъмен шоколад

200 г краве масло

4 яйца

250 г захар (бяла или комбинация с кафява)

150 г брашно

Щипка ванилия

По жеалние можете да добавите и 2-3 с.л. какао

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Първата стъпка от рецептата за брауни е да разтопите тъмния шоколад на водна баня. След като се втечни напълно добавете маслото и изчакайте да се разтопи напълно и разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Отместете от котлона и изчакайте леко да се охлади. През това време идва моментът да разбиете с миксер яйцата заедно със захарта и ванилията, докато се получи гъста, плътна и пухкава смес. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте с миксер, докато се слеят напълно.

От този момент нататък миксерът няма да ви трябва. Пресейте брашното и го смесете с шоколадовата смес с помощта на силиконова шпатула. Излейте във форма с диаметър около 26 см с предварително поставена хартия за печене. Печете, докато при проверка с дървена клечка браунито е леко сочно.

Ако забележите, че по време на печене сладкишът започва да се надига можете да извадите тавата и да я "ударите" в плота, за да слегне. Това е важна стъпка в приготвянето на брауни.

Брауни торта с маскарпоне и крема сирене

За крема:

2 пакетчета крема сирене от 125 г

500 г маскарпоне

4-5 с.л. мед

Кора от лайм

Смесете съставките с миксер, докато се получи еднородна смес. Кремът трябва да остане гъст и плътен.

След като блатът се охлади напълно можете да го извадите от формата и да го залеете с готовия крем. Декорирайте с резенчета лайм и други плодове по избор. Имайте предвид, че тортата е по-вкусна след като престои една нощ в хладилника.

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay