Независимо дали трайно сте се отказали от продуктите от животински произход, или сте решили временно да преминете на подобен режим с цел прочистване на организма, веган кухнята е интересен начин да разнообразите ежедневното си меню, а и да откриете пред себе си нови интересни варианти на класическите "млечни” и "месни” рецепти. Като например този вариант за шоколадов крем, който се приготвя по следния начин:
Необходими са ви:
120 г черен шоколад
1 ½ с.л. захар
1 к.л. разтворимо кафе
щипка сол
1 ч.ч. тофу
1 с.л. вода
Начин на приготвяне:
Стопете шоколада в малък тиган на средна температура. Махнете веднага след като се стопи като внимавате да не загори.
Разбъркайте заедно със захарта, кафето и солта.
В блендер комбинирайте тофуто, водата и шоколада. Разбийте до получаване на гладка смес.
Разпределете в 4 купички или чашки за крем. Покрийте и сложете в хладилника за поне 2 часа.
По желание гарнирайте с ядки или пък кокосови стърготини.
Още интересни и вкусни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg!
1 | 0 |