Едно от най-простите удоволствия на лятото е коблерът. Вече сме ви предлагали рецепта за прасковен коблер, а сега ще ви научим как да приготвяте коблер с къпини.
Необходими продукти:
За пълнежа:
6 ч. къпини
1/2 ч. захар
сокът и кората от 1/2 лимон
1 супена лъжица царевично нишесте
1 ч. л. ванилия
щипка сол
За коблера:
1 ч. брашно
1/4 ч. захар
1 1/2 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
4 с. л. масло
1/4 ч. мляко
1 голямо яйце, разбито
жълтък, за намазване
едра захар, за поръсване
ванилов сладолед, за сервиране
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете къпините със захарта, лимоновия сок и кора, царевичното нишесте, ванилията и солта. Оставете да престои 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса. В друга голяма купа разбийте брашното, захарта, бакпулвера и солта. Добавете маслото с ръце, докато продуктите се смесят, след това добавете млякото и яйцето.
Прехвърлете сместа от къпини в тиган, който може да се слага във фурната, и залейте с тестото.
Намажете тестото с жълтъка и поръсете със захар.
Печете около 45 минути, до златисто.
Оставете да изстине за 10-15 минути и сервирайте с ванилов сладолед.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |