Директно от бабината кухня: Крем за бисквитена торта

С вкус на детство

Директно от бабината кухня: Крем за бисквитена торта

Често ви предлагаме вкусни идеи за сладкиши, за които е необходим предварително приготвен крем. Днес ще ви "сервираме” рецепта именно за домашен такъв, който може да използвате както за бисквитена торта, така и за всички други десерти, които ви хрумнат.

Необходими са ви:
1 л прясно мляко
2 яйца
8 с.л. захар
6 с.л. брашно тип 500
60 г масло
1 пакетче ванилия

Начин на приготвяне:
Млякото се оставя на котлона да заври и към него се прибавя маслото.

Отделно се разбиват яйцата, захарта, брашното и малко от млякото до получаването на гъста еднородна смес.

Когато млякото заври, сместа се прибавя при непрекъснато бъркане.

Вари се 4-5 минути, докато се сгъсти. Отстранява се от котлона и се прибавя ванилията.

Още идеи за невероятно вкусни десерти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

9 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay