Директно от сладкарницата: Наполеонки

Един от най-любимите десерти в световен мащаб

Директно от сладкарницата: Наполеонки

Нежно бутер тесто обгръща сърцевина от пухкав млечен крем, който носи наслада на малки и големи любители на сладките вкусотии. Едва ли има човек, който в малка или голяма степен да не е почитател на френските десертчета mille-feuille, познати у нас като наполеонки. А ето и как да си ги приготвите у дома.

Необходими са ви:
400 г бутер тесто
1 пакет крем за торта
прясно мляко според указанията на опаковката на крема
30 г пудра захар

Начин на приготвяне:
Включете фурната на 220 градуса.

Разстелете бутер тестото и го нарежете на 12 правоъгълни парчета (4:3).

Надупчете всяко парче с вилица на две-три места.

Прехвърлете парчетата в застлана с хартия за печене тава и ги сложете в загрятата фурна.

Докато се пекат, пригответе крема според указанията на опаковката.

Извадете бутерките, когато са готови, и ги оставете да изстинат, а след това разрежете с нож 10 от парчетата на две.

Останалите две парчета натрошете с ръце в чиния.

Вземете едно парче и с помощта на лъжица го намажете с 3 с.л. от крема. Захлупете го с половинката му. Намажете на тънък слой горната част на получената наполеонка и я оваляйте в натрошените бутерки. Поръсете с пудрата захар.

Повторете същата процедура и с останалите наполеонки.

Директно от сладкарницата: Наполеонки
Още свежи идеи за летни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay