Хрупкавата черупка и кремообразният сладък пълнеж на канолите са абсолютно неустоими. Обикновено от едната страна са потопени в шоколад или са поръсени с шамфъстък. Каквато и добавка да имат, канолите са невероятно вкусни.
Истината е обаче, че приготвянето им не е особено лесно, но пък определено си заслужава.
Ето как бързо и лесно да приготвите каноли:
Необходими продукти:
За пълнежа:
450 грама рикота
1/2 ч. маскарпоне
1/2 ч. пудра захар
3/4 ч. сметана
1 ч.л. ванилия
1 ч.л. настъргана портокалова кора
щипка сол
1/2 ч. шоколад на копчета
За черупките:
2 ч. брашно
1/4 ч. захар
1/2 ч.л. канела
4 с.л. масло
6 с.л. бяло вино
1 яйце
1 белтък
олио, за пържене
Начин на приготвяне:
Отцедете рикотата, като я поставите във фина цедка върху голяма купа. Оставете да се отцеди в хладилника за поне един час, а най-добре за една нощ.
Разбийте сметаната и 1/4 ч. пудра захар с миксера.
В друга голяма купа смесете рикотата, маскарпонето, останалата 1/4 чаша пудра захар, ванилията, портокаловата кора и щипка сол. Добавете разбитата сметана. Охладете, докато приготвяте черупките.
В голяма купа комбинирайте брашното, захарта, солта и канелата. Добавете маслото и разбъркайте с ръце. Добавете виното и яйцето и разбъркайте, докато се оформи тесто. Омесете няколко пъти в купата. Оформете го на топка, увийте го в найлоново фолио и охладете.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност и изрежете кръгове с желаната големина.
Сложете кръгчетата върху форми за каноли или просто някакви цилиндрични формички. Намажете двата края, които трябва да се съберат с разбит белтък и ги залепете.
Загрейте олиото в дълбок съд. Пържете по една или максимум 2 каноли. Пържат се по 3-4 минути, до златисто.
След като ги извадите от олиото, слагайте ги върху кухненска хартия, за да се изцедят от излишната мазнина.
Когато изстинат, внимателно извадете формичките и напълнете канолите с крема.
Поръсете с шоколадовите копчета или с натрошен шамфъстък.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |