Ако лятото има вкус, то това е Мохито. Ще ви дадем идея как да пренесете вкуса на любимия коктейл във вкусен десерт:
Необходими продукти:
За тестото:
1 пакет бисквити или крекери, натрошени
1/4 ч. захар
5 с. л. масло
За пълнежа:
1/2 ч. сок от лайм
1/4 ч. ментови листа
1 консерва подсладено кондензирано мляко
2 големи жълтъка
1/4 ч. сметана
1 ч. л. кора от лайм
3 с. л. ром
За топинга:
Бита сметана
листа мента
резени лайм
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса.
В голяма купа разбъркайте бисквитите или крекерите със захарта и маслото.
Изсипете сместа в една тавичка и я притиснете добре към дъното и стените на тавата.
Печете около 10 минути.
В средно голяма купа комбинирайте сока от лайм и ментата. Хубаво намачкайте ментата и след това прецедете сока, за да премахнете листата от ментата.
В друга купа разбъркайте сметаната, кондензираното мляко и жълтъците. Добавете кората от лайм, рома и готовия сок от лайм и разбъркайте.
Изсипете сместа в тавата и печете още 15 минути.
Оставете да изстине на стайна температура, след което сложете в хладилника за поне 2 часа.
Преди да сервирате сложете бита сметана, листа от мента и резени лайм.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
Последвайте Jenite.bg в Instagram!
0 | 0 |