Хрупкави и сладки, а понякога и ментови, бисквитките Милано са супер вкусни и се приготвят много лесно. Кремообразното масло е единственият набухвател, от който се нуждаят тези бисквитки. Микроскопичните мехурчета, които кремообразуването създава, се издуват при топлината, което води до лека, маслена бисквитка. Ако искате ментов вариант, просто добавете чаена лъжичка екстракт от мента към шоколадовия ганаш.
Ето как да приготвите вкусни бисквитки Милано в този студен неделен ден:
Необходими продукти:
За ганаша:
1 ч. черен шоколад
2/3 ч. сметана
За бисквитките:
1 1/4 ч. брашно
1/2 ч.л. сол
9 с.л. масло
1 1/4 ч. пудра захар
1 яйце и 1 белтък
2 ч.л. ванилия
1 с.л. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Подгответе 2 тави с хартия за печене и включете фурната да загрява на 180 градуса.
За ганаша, нарежете шоколада на кубчета и го сложете в топлоустойчива купа. В малка тенджера сложете сметаната да заври на ниска степен. Залейте шоколада с горещата сметана. Оставете да престои 2 минути, след това леко разбийте. Оставете ганаша настрана.
Направете бисквитките: Комбинирайте маслото и захарта и разбийте с миксера на средна скорост.
В малка купа разбийте яйцето с вилица. Добавете белтъка и разбъркайте, за да се комбинират. Докато миксерът работи, добавете яйцата малко по малко. Добавете ванилията и млякото.
Добавете брашното и разбъркайте с помощта на шпатула. Прехвърлете тестото в плик, който ще използвате като пош.
Оформете бисквитките върху подготвената хартия за печене. Обикновено формата е издължена, но ако искате можете да ги направите и кръгли. Печете около 15 минути, до златисто.
След като бисквитките се охладят добре, слепете ги две по две с помощта на шоколадовия ганаш.
Да Ви е сладко!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |